Çin Savaşa Girdi!

Finans
Çin hükümetinin yaptığı açıklamada, ”Piyasa fiyatlarının istikrarının önemini ve aciliyetini, güçlü önlemler almayı anlamaya ihtiyacımız var. Gerekli olduğunda, bazı önemli günlük ihtiyaçlar ve ...
EMOJİLE

Çin hükümetinin yaptığı açıklamada, ”Piyasa fiyatlarının istikrarının önemini ve aciliyetini, güçlü önlemler almayı anlamaya ihtiyacımız var. Gerekli olduğunda, bazı önemli günlük ihtiyaçlar ve üretim malzemelerinin fiyatları üzerinde geçici müdahale önlemleri uygulanacak” denildi.

Açıklamanın ardından Çin borsalarında yüzde 2’lere varan düşüşler yaşandı. Açıklamada, fiyat spekülasyonunun üzerine yoğun biçimde gidileceği ve fiyatları illegal yöntemlerle artıranların ve emtia stoklayanların cezalandırılacağı belirtildi. Fiyatlardaki çift haneli yükselişi durdurmayı amaçlayan Çin hükümeti, yoksul aileler için gıda sübvansiyonları uygulayacağını, sebze ve tahıl kıtlığını gidermeye çalışacağını kaydetti. Çin’de geçen ay tüketici enflasyonu bir yıl önceye göre yüzde 4.4’e çıkarak, 25 ayın en yüksek seviyesini görmüştü.

GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ