Cazibe Merkezleri Programı’yla 330 bin kişiye istihdam

Finans
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Karaman’da Cazibe Merkezleri Programı hakkında açıklamalarda bulundu. Cazibe Merkezleri Programı`na 3 bin 215 başvuru olduğunu belirten Bakan Elvan, “Elbette b...
EMOJİLE

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Karaman’da Cazibe Merkezleri Programı hakkında açıklamalarda bulundu.

Cazibe Merkezleri Programı`na 3 bin 215 başvuru olduğunu belirten Bakan Elvan, “Elbette bu başvurular teker teker incelenecek. Belki bunlardan bazıları kapsam dışı olabilir. Bunların her birini detaylı şekilde inceleyeceğiz. Toplam yatırım tutarı için öngörülen rakam 75 milyar liraya ulaştı. 75 milyar lira ile 330 bin kişilik istihdam öngörülüyor. Bu inanılmaz bir rakam’ dedi.

‘Terörün de ortadan kalkmasıyla bu bölge artık şahlanacak”

Programa yatırımcıların beklediklerinden çok fazla ilgi gösterdiğini, yoğun talebin kendilerini de şaşırttığını ifade eden Elvan, ‘Bu kadar yoğun talep beklemiyorduk. Bu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizin inanılmaz bir potansiyele sahip olduğunu gösteriyor.’ şeklinde konuştu. Terörün kökünün kazınma noktasına gelindiğine de dikkati çeken Elvan, ‘Terörün de ortadan kalkmasıyla bu bölge artık şahlanacak.” dedi.

Elvan, başvuruların değerlendirilmeye başlandığını dile getirerek, ‘Önümüzdeki dönemde daha net açıklamaları vatandaşlarımızla paylaşacağız. Bu bizim açımızdan son derece sevindirici. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde yatırım açısından ciddi bir şahlanmanın başlayacağının en önemli göstergesi.’ ifadelerini kullandı.