Borsa’ya girmeye niyetlisin ama Temettü diye bir şey duydun. Temettü Borsanın Kalbi midir?

Finans
Temettü’nün kelime anlamı kar payı demektir.Ortakların ortaklıkları oranında şirketten kar payı ödemesi alırlar. Bu alınan kar payı bir anlamda bakıldıgında hisse senedinin sigortası sayılmaktad...
EMOJİLE

Temettü’nün kelime anlamı kar payı demektir.Ortakların ortaklıkları oranında şirketten kar payı ödemesi alırlar. Bu alınan kar payı bir anlamda bakıldıgında hisse senedinin sigortası sayılmaktadır.

Örnek vermek gerekirse ADANA kodlu hisse senedi  2018 yılı temmuz ayında hisse basına  0.71 kuruş bürüt temettü verdi ortalama bu hisse 7 – 8 yıl gibi bir sürede yatırdıgınız parayı kar payı olarak size vermektedir.

Bunun gibi temettü ödeyen yatırımcısını düşünen şirketler bulunmaktadır. Aygaz , Bolu çimento , Petkim , Turkcell , Tüpraş , Ünye çimento ,  Ekgyo , Eregli , İndeks gibi hisseler yatırımcısına hem temettü hemde fiyat artısları yönünden iyi kazançlar saglamıstır. Özellikle BİST 100 arasından hem düzenli temettü ödeyen ve aynı zamanda da büyümeyi amaclayan yatırım yapan hisseler uzun vadede güzel kazançlar sağlamaktadır.

Temettü dikmiş oldugunuz bir ağacın meyvesi gibidir.  Temettü ödeyen yatırım yapıp büyümeyi amaçlayan firmalara uzun vade 5/10 yıl arası yatırım yapıp sabreden yatırımcılar mutlaka kazanacaktır.

Mustafa Şafak DERİNCE

 

Not:Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
kaynak: https://www.on5yirmi5.com/haber/ekonomi/finans/223828/borsada-kazanmanin-sirri-nedir