Bitcoin Nedir ilk olarak hayatımıza 2008 senesinde Satoshi Nakamoto adında kimliği bilinmeyen bir grup ya da kişiler tarafından oluşturulmuş ilk kripto para birimidir. Herhangi bir merkez ile ilişkilendirilmeyen ya da bankaların ve devletlerin gözetimi altında olmadan çalışan ve üretilen bir dijital paradır. Bitcoin, güvenlik açısından daha fazla önlem olabilmesi adına bir tür şifreleme olan kriptografi biliminden faydalanmaktadır. Fiziki bir para birimi değildir tam tersine şeffaf bir erişime sahip herkese açık bir defterde tutulmaktadır.
Tüm Bitcoin’ler madencilik olarak bilinen bir süreçten geçer ve bilgisayar işlem gücüyle doğrulanmaktadır. Dünyanın birçok yerinde halen kripto paraları anlama süreci devam ediyor ve devletler bu konuda kripto paraları incelemeye gidiyorlar. Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, blok zincirde merkezi olmayan bir defter üzerinde kayıt alınır ve transferi gerçekleştirilir.
Güvenlik konusuna da gelecek olursak Bitcoin sistemi, kodunu çalıştıran ve blok zinciri depolayan bilgisayarlar tarazından madenciler tarafından çıkarılmaktadır. Her bir bloktan oluşan ve blok işlem listesine sahip olan bir sistem sayesinde şeffaftır ve değiştirilemez. Bitcoin bakiyeleri açık ve kapalı cüzdanlar eşliğinde korunabilirler.
Bitcoin’in en önemli özelliği ise toplamda çıkarılabilecek Bitcoin’in yalnızca 21 milyon ile sınırlı olmasıdır. Her dört senelik dönemde Bitcoin halving dediğimiz yarılanma gerçekleşir ve BTC madencilerinin de onayladıkları işlem başına düşen BTC ödülü azalmaktadır. Bir ödeme sistemi olarak inşa edilen BTC’de tüm işlemler halka açıktır. Geçtiğimiz sene El Salvador Hükumeti, Bitcoin’i yasal olarak benimseyen ilk ülke olmuştur. Bitcoin’in fiyatı çıkarıldıktan 3 sene sonra yani 2011 senesinde 1 doların altındaydı ve Kasım 2021 tarihinde 69.000 dolar bandına kadar yükseldi. Her ne kadar fiyat seviyesi değişse de Bitcoin’in geleceği ve gelecekte yapacağı fiyatlama göz ardı edilemez. Bu konularda daha detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız academy.dyorex.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Bu konularda daha detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız academy.dyorex.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.