Bir İndirim Koduyla Balodan Düğüne

Finans
  Bir İndirim Koduyla Balodan Düğüne İspanya’nın Madrid şehrinde geçtiğimiz yılın mayıs ayında müthiş bir mezuniyet balosu ve evlilik hikayesi yaşandı. Maddi durumu çok iyi olmayan Sergio C...
EMOJİLE

 

Bir İndirim Koduyla Balodan Düğüne

İspanya’nın Madrid şehrinde geçtiğimiz yılın mayıs ayında müthiş bir mezuniyet balosu ve evlilik hikayesi yaşandı. Maddi durumu çok iyi olmayan Sergio Carlos adlı üniversite öğrencisi, okulunun mezuniyet balosunda giyeceği kıyafeti alamıyordu. Bu yüzden baloya gidemeyecek ve kız arkadaşını orada yalnız bırakacaktı. Ancak internet üzerinden bulduğu bir indirim kodu sayesinde hem istediği kıyafetleri aldı ve mezuniyet balosuna gidebildi ve hem de daha güzeli, sevdiği kıza evlilik teklifinde bulundu. Dün ise genç çiftin düğünleri vardı ve düğünde internetten buldukları o indirim koduna teşekkür etmeyi de ihmal etmediler. Peki, iş nasıl bu noktaya geldi?

Kim bu Sergio Carlos?

Ernest Hemingway “Eğer herkes matador olabilseydi İspanya sokaklarında dilenci kalmazdı” der. Sergio Carlos, İspanya’nın Granada kentinde doğmuş, üniversite okumak için Madrid’e gelmiş bir genç. Babası matador olamamış ve elektrikçi olmuş, annesiyse ev kadını. Sergio, Madrid’e gelir gelmez bir işe girip çalışmaya başlamış. “Bu dönemde bir çift kıyafetim ve bir çift de ayakkabımdan başka hiç bir şeyim yoktu” diye anlatıyor Sergio. Maria Grisales ile de üniversitede tanışmışlar; Maria ressam bir babayla tiyatrocu bir annenin kızıymış. Çok geçmeden birbirlerine aşık olmuşlar. Ancak uzun beraberlikleri zamanla aşınmış ve mezuniyet balosuna doğru ya evlilik ya ayrılık noktasına gelinmiş. Fakat Sergio’nun değil evlilik teklifi edeceği bir yüzük alacak parası, baloya gidecek kıyafet alacak mecali bile yokmuş. Ne yapacağını kara kara düşünürken, internette önüne bir reklam düşmüş. Bir sitede tam işini çözecek bedava indirim kodları olduğunu duymuş. Siteye girip bakınca, bu indirim kodlarıyla kıyafeti de yüzüğü de çok ucuza alabileceğini fark etmiş! Sergio Carlos’un Maria Grisales önünde diz çöküp ona evlilik teklif ettiği gece işte bu şekilde yaşandı ve bir peri masalı gibi alkışlarla son buldu. Akıllarda kalan son sahne ise, Sergio’nun Maria’ya ölümsüz aşkını ilan ettikten sonra, “İndirim kodu sistematiğini kim icat ettiyse önce ona, sonra da indirim kodunu bulduğum siteye teşekkür ediyorum” diyerek çevrede biriken topluluğa hikayesini anlatması oldu.

Ne ki bu indirim kodu?

İndirim kodu (ya da kampanya kodu, indirim kuponu; hatta hediye çeki, promosyon kodu), alışverişlerinizi indirimli yapmanızı sağlayan bir araç. Üstelik ücretsiz! Yalnızca, indirim kodu sağlayıcısı bir site bulmanız gerekiyor. Ancak bu noktada biraz dikkatli olmalısınız. Çünkü çok az seçenek sunan indirim siteleriyle vakit kaybetmek istemezsiniz. Neyse ki ülkemizde yüzlerce mağazanın ve markanın indirim kodunu sunan zengin içerikli siteler mevcut. Bunlardan ilk akla geleni, sunduğu binlerce Türk indirim koduyla indirimkodu.com iken, dünya çapında alışveriş yapmak istiyorsanız İngilizce kuponlara retailmenot.com veya Fransızca kupon kodlarına radins.com üzerinden ulaşmanız mümkün. Ayağını yorganına göre uzatmak isteyenler bu ve benzeri siteleri ziyaret ederek alışverişi indirimli yapabiliyor. Çünkü bazen çok basit bir alışveriş tüyosu ardında bir insan hayatını, ödüllü bir filmi, hatta bir peri masalını saklayabiliyor.