Bankalara 6 punto engeli

Finans
Hazal Ateş’in haberi  Bankaların sözleşme oyunu son buluyor. Türkiye Bankalar Birliği ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tüketiciden gelen şikâyetlerde başı çeken ban...
EMOJİLE

Hazal Ateş’in haberi 

Bankaların sözleşme oyunu son buluyor. Türkiye Bankalar Birliği ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tüketiciden gelen şikâyetlerde başı çeken banka sözleşmelerine el attı. Küçük puntolarla ve sayfalarca yazılan sözleşme yerine ‘net ve kısa’ sözleşme yapılması zorunlu hale geliyor. Yapılacak değişikliklerinde tüketici hakları korunacak, sorunun hemen yargıya taşınmaması için düzenleyici kurum aracı olacak. Kuryelerle sözleşme gönderme dönemi kapanacak. Bankalar, şikâyeti olan müşteriyi bilgilendirmek için mutlaka dönüş yapacak.

BU YIL TAMAMLANACAK
Kuryeler aracılığıyla gönderilen sözleşmeler kabul edilmeyecek. Ürün ve hizmet satışı için vatandaşları arayan bankalardan, şikâyetler konusunda da aynı duyarlılığı göstererek tüketicilere dönmeleri istenecek. Hesap sahiplerinden özel talep alınmadan Kredili Mevduat Hesabı (KMH) da açılmayacak. Müşteriye satılan ürün ve hizmetlerin ücretleri bütün ayrıntıları ile anlatılacak. Sözleşme değişikliklerinde tüketici hakları korunacak. Düzenleme bu yıl tamamlanacak.

KURYEYİ KABUL ETMEYİN
En çok şikâyet edilen konuların başında kredi kartı sözleşmeleri geliyor. BDDK uzmanları, müşterilere sözleşmeyi okumadan imza atmamaları tavsiyesinde bulunurken, kurye ile gönderilenlerin kabul edilmemesini istiyor.

Sabah