Artık Türk Lirası’nın da Bir Simgesi Olacak

Finans
Uluslararası ticarette kullanılan dolar, avro ve yende olduğu gibi Türk Lirası’na da simge hazırlanıyor. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, TL’nin simgesi için cezaevlerinden bile öneri g...
EMOJİLE

Uluslararası ticarette kullanılan dolar, avro ve yende olduğu gibi Türk Lirası’na da simge hazırlanıyor. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, TL’nin simgesi için cezaevlerinden bile öneri geldiğini, 8 bin başvuru aldıklarını ifade etti. Başçı, "Türk Lirası’nın yeni simgesi fiyat istikrarını perçinleyecek" dedi. Titiz çalışmada sona yaklaştıkları bilgisini veren Başçı, bir ülkenin ömründe bir defa simge seçeceğini bu yüzden kılı kırk yararcasına çalıştıklarını vurguladı. Başçı, "Eğer simge tutarsa ilelebet doların avronun Japon yeninin olduğu gibi Türk Lirası’nın da simgesi olacak. Bu fiyat istikrarının perçinlenmesi olarak düşünülebilir. Yakın zamanda iyi haber gelecek." şeklinde konuştu.

YASIK ALTINDA GİZLİ SERVET VAR

Türkiye’de yastık altında yüksek miktarda altın olduğunu ve bunun ekonomiye kazandırılması gerektiğini de belirten Başkan Başçı, "Ancak altın ithalatından yola çıkarak ihracatı düştüğünüzde tahminler yapılabiliyor. Oldukça yüksek altın stoğu olduğunu tahmin ediyoruz. Özellikle Türkiye’de gelenektir, düğünlerde çok fazla altın verilir. Vatandaşın evinde tuttuğu altınların çok fazla rapor edildiğini düşünmüyorum. Bu Türkiye’nin gizli serveti. Bir Hindistan, bir Türkiye’de böyle bir gelenek var." değerlendirmesi yaptı.

Yeni Şafak