Anadolu Kadını Elde Yıkamaktan Vazgeçmedi

Finans
Markalar Anadolu’ya yayıldıkça Anadolu halkının teknolojik ve konforlu ürüne olan düşkünlüğü de artıyor. Ancak şu da bir gerçek ki alışkanlıklar da kolay kolay değişmiyor. Bu durum en açık şekli...
EMOJİLE

Markalar Anadolu’ya yayıldıkça Anadolu halkının teknolojik ve konforlu ürüne olan düşkünlüğü de artıyor. Ancak şu da bir gerçek ki alışkanlıklar da kolay kolay değişmiyor. Bu durum en açık şekliyle temizlik ürünlerinde kendini gösteriyor. Parex markalı temizlik ürünlerinin üreticisi Provel’in Genel Müdürü Ferhat Sucu, "Anadolu’da bulaşık makinesi penetrasyonu (sahiplilik oranı) artmasına rağmen kadınlar elde bulaşık yıkamaya devam ediyor. Bulaşık süngeri satışlarımızın yüzde 74’ünü Anadolu karşılıyor" diye konuştu.

ÇALIŞAN PRATİK ÜRÜN SEVER

Şehirli kadının ise pratik olan temizlik ürünlerine aşırı bir talebinin olduğuna dikkat çeken Sucu, "Pratik paspas diye bir ürün çıkardık, 40 bin adet sattık. Rakama inanamadık. Özellikle temizliğe zaman ayırmaktan hoşlanmayan çalışan şehirli kadın bu tip ürünlere hemen cevap veriyor" dedi. Şu sıralar Çin’de ortak bir projeye hazırlandıklarını dile getiren Sucu, "Evin bütün temizliğini yapan tek bir ürün çıkaracağız. Şöyle düşünün: Dünyada tek bir şarj aleti var ve bütün cep telefonlarını şarj edebiliyor. Türkiye’ye getireceğimiz ürün de bu paralelde olacak" dedi. Sucu, geçen yılı 48 milyon lira ciroyla kapattıklarını bu yıl ise 100 milyon lira ciro hedeflediklerini dile getirdi.

AYAKKABI POŞETİ GELİYOR

Yılın ilk çeyreğinde ayakkabı poşetini raflara koyacaklarını belirten Sucu, ürünün ciddi bir ihtiyaç olduğunu söyledi. Özellikle sık sık yurtdışına gidenler için ayakkabıları market ya da mağaza poşetlerine koymanın çok sevimsiz hale geldiğini dile getiren Sucu, "Fermuarlı bir ayakkabı poşeti ürettik. Hem yer kaplamayacak hem de şık duracak" dedi.

‘BAYRAMDA POŞET SİPARİŞİ GELMESİN DİYE DUA ETTİM’

Kurban Bayramı’nda çöp ve buzdolabı poşetinde 6 ayın satışını 20 günde yaptıklarını dile getiren Ferhat Sucu, "Yurtdışından iki makine satın aldım. İki makine de kiraladım. Fabrika hiç durmadan çalıştı ama yine de çöp poşeti talebine yetişemedik" dedi. Bir ara satış noktalarından çöp ve buzdolabı poşeti istemesinler diye dua ettiğini de dile getiren Sucu, "2012’ye daha hazırlıklı gireceğiz. 6 ay önceden üretim yapıp poşetleri stoklayacağız" dedi.

SIVI DETERJANA DA GİRECEK

Ferhat Sucu, ilerleyen dönemlerde sıvı deterjan işine de girmeyi planladıklarını, bu şekilde ürünlerin birbirini tamamlayacağını dile getirdi.

Sabah