16 Ocak dolar için büyük gün! Merkez Bankası faiz indirir mi

Finans
Merkez Bankası’nın 2019 yılındaki ilk Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı 16 Ocak Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Toplantı sonrası Merkez Bankası faiz konusundaki kararını açıklayacak… Dolar kur...
EMOJİLE

Merkez Bankası’nın 2019 yılındaki ilk Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı 16 Ocak Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Toplantı sonrası Merkez Bankası faiz konusundaki kararını açıklayacak… Dolar kuru da bu karardan en çok etkilenecek para birimleri arasında.

MERKEZ BANKASI’NIN FAİZ KARARI DOLAR KURUNU NASIL ETKİLER?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 2018’in Ağustos ayından sonra ciddi faiz artışları gerçekleştirmişti. Özelikle 2018’in Eylül ayında gerçekleştirilen PPK toplantısı sonrası politika faizini 625 baz puan artırarak sürpriz bir karara imza atmıştı. Dolar kuru o kararla 6.43 TL seviyelerinden 6.01 TL seviyelerine kadar hızlı bir düşüş yaşamıştı. Bu tarihten sonraki PPK toplantılarında faiz kararını sabit tutan Merkez Bankası’nın 2019’un ilk PPK toplantısında nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor.

Uzmanlar Merkez Bankası’nın yaklaşan seçim öncesi herhangi bir faiz değişikliğine gitmeyeceğini düşünürken eğer TCMB tarafından herhangi bir derecede faiz indirimi gerçekleştirilirse dolar kurunun buna çok büyük tepki vereceğini öne sürdüler.

Dolar kurunun yüksek faiz sayesinde bu seviyelerde tutulabildiğini açıklayan uzmanlar, Merkez Bankası’nın faiz indirimini seçimlerden sonra yapmasını bekliyor.

 

Milli Gazete