Termos Fiyatları Neye Göre Belirleniyor?

Alışveriş
Termos fiyatları, termos yapımında kullanılan malzeme kalitesine göre değişkenlik göstermektedir. Farklı kullanım amacına ve görsel zevklere göre üretilen termos modelleri, içecekleri sıcak ya da soğu...
EMOJİLE

Termos fiyatları, termos yapımında kullanılan malzeme kalitesine göre değişkenlik göstermektedir. Farklı kullanım amacına ve görsel zevklere göre üretilen termos modelleri, içecekleri sıcak ya da soğuk tutmak üzere üretilen ürünlerdir. Yoğun iş temposunda, uzun yol seyahatlerinde veya günlük yürüyüşlerde yanımızda içeceğimizi taşımanın en kolay ve güvenilir yolu olan termoslara sahip olmak, fiyatını gördükten sonra bir kez daha düşünmemize sebep olabiliyor. Bu yazımızda termos fiyatlarının neye göre değiştiğini ele alarak merak ettiklerinize cevap vereceğiz.

Bir termos sahibi olmak ilk başta maliyetli bir alışveriş gibi gözükse de uzun vadeli baktığınızda aslında bütçe dostu bir eylemdir. Günlük yaşantınızda bir bardak kahveye düzenli olarak ödediğiniz fiyatları düşündüğünüzde, evden çıkmadan kahvenizi demleyip termos ile yanınıza almak hiç de kötü bir fikir değil. Termos sadece maddi olarak değil, sürdürülebilirlik bakımından da pozitif etki eden bir araçtır. Bir termos sahibi olarak tek kullanımlık bardak kullanımının önüne geçebilirsiniz. Bu tip durumlarda genellikle “sadece benim kullanımımla mı düzelecek?” sorusu aklınıza gelebilir. Ancak emin olun sadece bir kişinin bile tüketim alışkanlıklarını değiştirmesi, yıl genelinde çok ciddi istatistiklerin çıkmasını sağlıyor. Bu başka bir günün konusu olsun ve biz termos fiyatları ile konumuza kaldığımız yerden devam edelim.

termos fiyatları

Termos fiyatları çok mu pahalı?

Her gün farklı bir ürünle ilgili zam haberi aldığımız, zorlu bir dönemden geçiyoruz. Sadece son iki yıla baktığımızda termos fiyatlarında da gözle görülür bir artış olduğunu söylemek mümkün. Peki güncel fiyat listesine baktığımızda karşılaştığımız fiyatlar gerçekten çok mu pahalı?

Termos fiyatları, ürünün malzeme yapısı, marka değeri, sıcak-soğuk tutma özelliği gibi etkenler ile şekillenmektedir. Ülkemizi düşünürsek günlük kur etkisini de atlamamak lazım. Termos fiyatları çok mu pahalı sorusuna geldiğimizde bunu çok basit bir hesapla görebiliriz. Günde bir bardak filtre kahve tükettiğimizi var sayalım. Bir bardak kahveye ortalama olarak 15 ₺ ödüyoruz. 10 günde 150 ₺, bir ayda 450 ₺ bir harcama anlamına geliyor. Günlük kullanımda kaliteli bir termos sahibi olmak istediğimizde, ortalama 300 ₺ civarında bir ücret ödeyerek 500 ml. hacimli kaliteli bir termos sahibi olabiliyoruz. Sonraki aylarda kendi kahvemizi yanımızda taşıyacağımızı göz önünde bulunduracak olursak, ufak bir matematik hesabıyla çok daha kârda olduğumuzu söylemek mümkün.

Tek seferde cebimizden toplu bir paranın çıkması, tek seferde bir ücret ödemekten daha görünür bir eylemdir. Maalesef günlük planlamalar yapıyor, hatta ayın son haftasının nasıl geçtiğinin farkına bile varmıyoruz. Düzenli olarak dışarıda kahve tüketmek yerine tek seferlik yapacağımız bir termos yatırımı ile evde kahvemizi kendimiz hazırlayabilir, yıl genelinde çok daha kârlı bir tabloyla karşı karşıya kalabiliriz. En iyi kahve termosları arasından kendiniz için uygun termoslara göz atmak için internet üzerinden yapacağınız kısa bir araştırma yapabilirsiniz. Emin olun, içeceğinizi sürekli yanınızda taşıyor olmak ve kahvenizin her yudumunda ilk yudumdaymış gibi keyif almak müthiş bir ayrıcalık.

kahve termosu

Termos Dünyası ile sana uygun termosu bul

İlk olarak bütçenizi belirleyin. Termos fiyatları arasından yaptığınız filtreleme ile karşınıza çıkan termos sayısı azalacak. Daha sonra kullanım alanınızı düşünün ve filtrelemeye devam edin. Evde mi kullanacaksınız yoksa spor salonunda mı? Kamp etkinlikleri gibi dış mekan aktivitelerinde de kullanacağınız termos ihtiyacınız varsa dış mekan kullanımları için özel olarak üretilen, dayanıklı termoslara ihtiyacınız var demektir.

Termos üreticileri sadece kahve ya da su tüketicilerini düşünmemiş elbette. Çay tiryakileri için de farklı markalar tarafından tasarlanmış, özel termoslar bulabilirsiniz. Özellikle aromatik çayları içmeyi seviyorsanız, kendinden demlikli termoslara göz atmanızı mutlaka tavsiye ediyoruz. Thermos tarafından üretilen çay demleme aparatlı termoslar bir dönemin en çok tercih edilen çay termoslarından biriydi. Hala da öyle. Çay demleme aparatlı termosların demliği çıkarılabiliyor. Bu da demek oluyor ki, çay demleme aparatlı aldığınız termosu kahve ya da soğuk suyunuzu içmek için de kullanabilirsiniz. Termos işi tamamen tercih meselesi.

Tüm bu filtrelemeleri yaptıktan sonra listeyi bir hayli azaltmış olacaksınız. Karşınıza çıkan, filtrelemenize rağmen elenmeyen termoslar arasından seçiminizi yapabilir ve kendiniz için en uygun termos modelini satın alabilirsiniz.

Sana en uygun termosu bulmak için Termos Dünyası’nı www.termosdunyasi.com.tr üzerinden ziyaret edebilirsin.