Kedi Maması (Açık, kuru, ödül, konserve) Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Şey

Alışveriş
Her hayvansever kedisinin en sağlıklı ürünlerle beslenmesini ister. Kedi maması (açık, kuru, ödül, konserve) alırken dikkat etmeniz gereken 5 şey küçük dostunuza en sağlıklı mamaları seçme yolunda siz...
EMOJİLE

Her hayvansever kedisinin en sağlıklı ürünlerle beslenmesini ister. Kedi maması (açık, kuru, ödül, konserve) alırken dikkat etmeniz gereken 5 şey küçük dostunuza en sağlıklı mamaları seçme yolunda size büyük kolaylık sağlayacak.

 

Kedi Maması Seçiminde 5 Ana Faktör

Kedi maması seçimi yaparken öncelikle olarak dikkat etmeniz gereken 5 faktör vardır;

  1. Yaş Kedi Maması: Kedinin yaşına uygun olarak mama verilmesi gerekir. 1 yaşından küçük yavru kediler için yavru kedi maması, yetişkin kediler için yetişkin kedi maması ve yaşlı kediler için yaşlı kedi maması tercih edilmelidir.
  2. Kısırlık Durumu: Eğer kedinizi kısırlaştırdıysanız bu durum onun hormonlarında ve dolaylı olarak metabolizmasında bazı değişiklikler gerçekleşmesine neden olacaktır. Kısır kedi maması kısır kediniz için en iyi tercihtir. Daha az yağ içerir.
  3. Mama Türü: Kuru ve yaş olarak ikiye ayrılan kedi mamalarından hangisini seçmelisiniz? Az su tüketen kediler için yaş mama uygun olsa da bu uzun vadede onların sindirim sistemini etkiler. Kuru ve yaş mamalar dengeli olarak verilmelidir.
  4. Besin Değerleri: Protein, yağ ve vitaminler küçük dostlarımızın vazgeçilmez besin kaynağıdır. İyi bir kedi maması protein, vitamin ve mineral bakımından zengin olanıdır. Bu tür mamaları tercih ederken, yağ oranı çok yüksek olan mamaları kedinizin kısırlık durumuna ve dışarı çıkıp çıkmamasına bakarak tercih etmelisiniz.
  5. Kedinizin Cinsi: Farklı cinsteki kedilerin farklı vücut metabolizmaları mevcuttur. Bu nedenle mama alırken bu hususu göz önünde bulundurun. Tekir cinsi kediler oyuncu ve hareketlidir; bundan dolayı yüksek kalorili mamalar onlar için uygundur. Fakat Scottish cinsi bir kediye sahipseniz az hareket etmesinden dolayı ona daha düşük kalorili mamalar almalısınız.

 

Açık Kedi Maması Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Açık kedi maması alırken dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir,

  • En önemli nokta mamanın taze olup olmamasıdır. Bundan emin olmadan açık kedi mamasını satın almayın.
  • Markasını kesinlikle kontrol edin! Herhangi bir markaya ait olmayan kedi mamaları gerekli yasal izinleri olmayan mamalardır ve yavrularınız için tehlike arz eder.

 

Kuru Kedi Maması Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Birçok kedi sahibi “kedi maması alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?” sorusunu sormaktadır. Peki nelere dikkat edilmelidir?

  • Kuru kedi mamalarında besin değerlerine dikkat etmelisiniz. Çok aşırı yağlı kedi mamaları ev içi kediler için iyi bir seçim olmaz.
  • Protein, mineral ve vitamin oranı yüksek olan mamaları tercih etmelisiniz.
  • Kedinizin cinsini, yaşını, kilosunu ve kısırlık durumlarını göz önünde bulundurmalısınız!
  • Kapalı paket kuru mamalar alırken son kullanma tarihini kontrol etmelisiniz. Buna ek olarak paketin hava alıp almamış olduğuna bakmalısınız!

 

Konserve Kedi Maması Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Konserve kedi maması alırken dikkat edilmesi gerekenler aşağıda sıralanmıştır.

  • Konserve mamanın son kullanma tarihine ve kutusunun delik olmamasına dikkat edin. Aksi durumlarda kedinizin zehirlenme ihtimali ortaya çıkar.
  • Su ve yağ oranı yüksek olan konserve mamalar sevimli dostunuzun sindirim sistemi için tehlike arz edebilir. Bu durumu göz önünde bulundurmalısınız.
  • Et yan ürünlerinden oluşan konserveler yerine doğrudan et ürünlerinden oluşan konserve mamaları tercih etmelisiniz.

Kedi Ödül Maması Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kedi ödül maması alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Bu sorunun cevabını aşağıda bulabilirsiniz.

  • Ödül mamaları kedilere sık olarak verilmez. Bu nedenle en kaliteli ve besleyici ödül mamalarını seçmelisiniz.
  • Buna ek olarak kurutulmuş etten oluşan ödül mamaları sevimli dostunuz için ideal bir seçim olacaktır.
  • Ödül mamaları nadir olarak verildiği için protein-yağ oranı yüksek olan ödül mamaları tercih edilebilir.

 

Minik dostunuzun sağlıklı, mutlu ve uzun bir yaşam sürmesi için en taze ve en kalite kedi maması seçeneklerine Petshop Zoo.com.tr’den ulaşabilirsiniz.