Kahve Bardağı Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Alışveriş
Sabahları uyandığımızda kendimize gelmemizi sağlayan ve uyku halinin geçmesine yardımcı olan kahve, birçok insan için tam anlamıyla bir tutkudur. Kahve sayesinde güne dinç başlarız; hatta motivasyona ...
EMOJİLE

Sabahları uyandığımızda kendimize gelmemizi sağlayan ve uyku halinin geçmesine yardımcı olan kahve, birçok insan için tam anlamıyla bir tutkudur. Kahve sayesinde güne dinç başlarız; hatta motivasyona ihtiyacımız olduğunda elimiz ilk olarak kahveye gider. Birçok faydası bulunan kahvelerinizi içerken aldığınız zevkin katlanmasını sağlayan unsur ise kahvenizi hangi kahve bardağı ile içiyor olduğunuzdur.

Kahve bardakları birçok renkte, desende ve boyutta üretilir. Kahve bardaklarının bu kadar çeşitli olmasının ana nedeni birçok kahve çeşidinin bulunmasıdır. Her tür kahvenin aynı tip bardak ile içilmesi kahveden alacağınız zevkin azalmasına neden olur. Her kahvenin içiminin daha zevkli hale gelmesini sağlayan unsur, içilen kahveye uygun bardakların seçimidir. Kahve bardağı satın alırken göz önünde bulundurmanız gereken birçok unsur vardır.

● Satın alınacak olan bardağın üretildiği malzeme
● Bardağın dayanıklılığı
● Bardağın boyutu
● Sıklıkla hangi tür kahvelerin tercih edildiği
● Bardağın nereden satın alındığı
● Bardağın fiyatı

Kahve Bardağı Çeşitleri Nelerdir?
Kahve bardakları, kahveler kadar çeşitlidir. Kahve tutkunu kişinin genelde hangi tür kahveleri içtiği satın alması gereken kahve bardağı hakkında ipuçları verir. Kahveden alınan zevki katlayan kahve bardaklarının seçiminde, ilk olarak göz önünde bulundurmanız gereken unsur bu nedenle genellikle hangi kahve türünü tüketiyor olduğunuzdur.

Latte Bardağı
Sütlü ve şekerli birçok çeşidi bulunan bu kahve çeşidinin bardağı uzun ve ince bir yapıdadır. Kendine özgü bir tadı olan lattenin bardağı da kendine özgü niteliklere sahiptir. Latte severlerin içtikleri kahveden aldıkları hazzın artmasını sağlayacak bir diğer unsur ise kahve bardağının rengidir. Latte bardağının genel olarak açık renklerde olması, içilen kahveden alınan hazzın artmasını sağlayacaktır. Özel bir tada sahip olan Macchiato da latte bardaklarında servis edilebilir.

Espresso Bardağı
Yoğun kıvamlı bir tada sahip olan espressonun bardağı kendine has niteliklere sahiptir. Espresso bardakları küçük boyutlara sahiptir. Espresso bardaklarının boyutu, Türk kahvesi fincanlarının boyutuna yakındır. Yoğun bir kıvama sahip olan espresso bardaklarının rengi ise genellikle koyu tonlardır.

Americano Bardağı
Özel bir tada sahip olan americano genel olarak yayvan ve orta büyüklükteki bardaklarda tüketilir. Espresso kadar olmasa da yoğun bir tada sahip olan americanonun lezzeti de kendine has özellikleri olan bu bardaklarda çıkar. Americano bardağında renk seçimi çok önemli bir kriter olmasa da genellikle soft renklerin tercih edilmesi önerilir.

Türk Kahvesi Fincanı
Toplum olarak en alışık olduğumuz kahve bardakları Türk kahvesi fincanlarıdır. Küçük bir bardakla servis edilen Türk kahvesinden alınacak olan zevk bardağının özelliklerine bağlıdır. Türk kahvesi fincanı seçilirken açık veya soft renklerin tercih edilmesi önerilir.

Kaliteli Bir Kahve Bardağı Nasıl Olmalıdır?
Herkesin favori kahvesi birbirinden farklı olsa da tüm kahve tutkunları kahve bardağının kalitesinin, kahveden alınan zevki arttırdığı noktasında ortak kanaate sahiptir. Hangi tür kahveye tutkun olunursa olunsun kahve bardağı seçimi kahveden alınan hazzın artmasına katkı sağlayacaktır. Kaliteli bir kahve bardağı elbette ki kaliteli malzemelerden üretilmiş olmalıdır ve gerekli kalite testlerini başarıyla geçmiş olmalıdır.

Hem Toptan Hem Tekli Kahve Bardağı Nereden Alınır?
Senelerdir müşterilerini kaliteli hizmetle buluşturan Avansas, çoğu üründe olduğu gibi kahve fincanı satın alımında da güvenilir bir adrestir. Kahve fincanları ister tekli olarak ister toplu olarak alınıyor olsun, alışverişlerde Avansas gibi güvenilir sitelerin tercih edilmesi gerekir. Avansas’ı kahve bardağı satın alımında da öne çıkaran unsur, sitesindeki ürünlerin yüksek kalitede olmasıdır; bir diğer yandan Avansas toplu veya tekli alımlarda müşterilerine taksit avantajı da sunmaktadır.