Başarısız Olan Liselere Sıkı Denetim Geliyor

Ortaöğretim
Başarısız liselerin sorunları masaya yatırıldı. Bakanlık müfettişleri tarafından hazırlanan raporda başarısızlığın nedenleri şöyle sıralandı. Rapora göre ilköğretimden öğrencilerin yetersiz gelmesi, l...
EMOJİLE

Başarısız liselerin sorunları masaya yatırıldı. Bakanlık müfettişleri tarafından hazırlanan raporda başarısızlığın nedenleri şöyle sıralandı. Rapora göre ilköğretimden öğrencilerin yetersiz gelmesi, liselerde sınıfların kalabalık olması, ücretli öğretmenlerin derse girmesi, dershaneler , ÖSYM, YÖK, bakanlığın istikrarsız politikaları, sorunların başında geliyor.

Bu konuda açıklamada bulunan Müfettişler Derneği Başkanı Doğan Ceylan, bundan birkaç yıl önce de benzer sorgulamalar olmuştu. Değişen bir şey yok. Sıfır alanların sayısı hızla artamaya devam ediyor. Bir de ortaöğretimin zorunlu eğitim kapsamına alındığını düşünürseniz önümüzdeki yıllarda sıfır puan alan öğrenci sayısının bir milyonu bulmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı: "Liselerde eğitim çöktü. 10- 15 yıldır denetim görmeyen liseler var. Okulları denetleyen müfettişler durum tespiti yapıp uyarılarda bulunması gerekir. Bu yapılamadı. İlköğretimler açısından sıkıntı yok çünkü her yıl denetim görüyorlar. Liselerde ise durum farklı. Bu liselerde eğitim okul yönetiminin kontrolünde ve devlet gidişattan habersiz."

DENETİM TEK ÇATIDA OLSUN

Kanayan sistemin düzenlenmesi için acil önlem alınmasını isteyen Müfettişler Derneği Başkanı Doğan Ceylan, bakanlıktan sorunun çözümü için alması gereken istekleri şöyle sıraladı. Denetim sistemi, Bakanlığın sinir sistemidir. 300 Bakanlık müfettişiyle sistemin felç olduğu netleşmiştir. Bu nedenle denetim sistemi "Eğitim Müfettişliği " adı altında tek yapıda birleştirilmeli. Bu konuda çalışmalar hızlandırılmalıdır.

MATEMATİK SEVDİRİLECEK

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda 50 binden fazla öğrencinin sıfır çekmesi, dikkatleri derslerin müfredatlarına yöneltti. TÜBİTAK, matematiği sevdirmek için ilköğretim ve lise matematik derslerinin içerik ve öğrenme biçimini yeni baştan hazırlayacak. MEB, 12 yıllık zorunlu eğitime ilişkin yasal düzenlemenin ardından eğitimin niteliğini artırmaya yönelik adımlar atmaya başladı. TÜBİTAK ile eğitimde işbirliği projesini hayata geçirecek olan MEB, müfredatların yenilenmesi için düğmeye bastı.

Sabah