YGS Yılda 3 Defa Yapılacak

Çocuk Eğitimi
Milli Eğitim Bakanı(MEB) Ömer Dinçer, gelişmiş ülkelerde birkaç günde öğrenciyi sınava alma durumu olmadığını belirtti. YGS ‘de de benzer bir sistemin Türkiye’de uygulanacağını ifade eden ...
EMOJİLE

Milli Eğitim Bakanı(MEB) Ömer Dinçer, gelişmiş ülkelerde birkaç günde öğrenciyi sınava alma durumu olmadığını belirtti. YGS ‘de de benzer bir sistemin Türkiye’de uygulanacağını ifade eden Bakan Dinçer, "Öğrenci birbirine eş değer sınavlardan hazirandakine, hazır değilse eylüldekine, ona hazır değilse şubattakine girecek. Öğrenci kendisini hangisinden başarılı gördü ise onu kullanacak." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Bilkent Üniversitesi Marka Kulübü tarafından düzenlenen 3. Liderlik Formu’na katıldı. Forumda konuşan Bakan Dinçer, sınav sistemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakan Dinçer, bütün toplumu birkaç günde sınava alma gibi düşüncenin artık Türkiye’de sonlandırılacağının sinyalini verdi.

Diğer ülkelerde uygulanan sistemin benzerinin Türkiye’de de uygulamasın yönünde çalışmaların başlatıldığını dile getiren Bakan Dinçer, YGS ‘de bir öğrenciyi birden çok sınava almayacağız. Sınavı birden çok yapacağız, isteyen öğrenci girecek, isteyen öğrenci giremeyecek. Bu kapsamda randevu sistemi getiriyoruz. Öğrenci yıl içinde birkaç kez sınava girebilecek. Öğrenci hangi sınavda kendisini başarılı gördü ise onu kullanacak. Bu tüm toplumu bir güne endekslemekten kurtaracak. Çocuklarımızın üzerindeki stresi azaltacak ve dershanelere olan talebi azaltacaktır." diye konuştu.

"ÖĞRENCİYİ SEÇMEYE İHTİYACIMIZ VAR AYRIŞTIRMAYA DEĞİL"

Bakan Ömer Dinçer, öğrenciyi objektif bir şekilde seçebilmenin yolunun sınav yapmaktan geçtiğine de değindi.

Üniversitelere girmek için de arz ve talebin arasında bir dengesizlik söz konusu olduğuna işaret eden Bakan Dinçer, şöyle konuştu: "Üniversiteye çok miktarda talep var. O zaman ne yapmamız gerekiyor? O zaman objektif eleme sistemi yapmamız gerekiyor. Dolayısıyla SBS’yi kaldırmak için ben sık sık açıklama yaptım. Evet, SBS’yi kaldırmak istedik. Daha doğrusu daha esaslı yapmak istedik. Öğrencinin bilgi ve kabiliyetini ölçmek için 12 sene bir çocuğa emek veriyoruz. Gerçekten bizim uyguladığımız bu sistem, çocuklarımıza o istediklerimizi kazandırıyor mu, kazandırmıyor mu? Bunu ölçmek için sınav yapmaya ihtiyacımız var. Ama ayrıştırmak için yapmamıza gerek yok."

"SINAV SİSTEMİNİ TOPLUMUN GERGİNLİĞİNİ ALACAK ŞEKİLDE OLUŞTURMALIYIZ"

YGS konusunda kendilerini rahatsız eden diğer bir durumun; sınavın toplumsal bir sorun haline gelmesi olduğunu ifade eden Bakan Dinçer, şöyle devam etti: "Başka ülkelerde dershaneye gitmek, sınava girmek bireysel bir davranıştır. Ama bizim ülkemizde bu toplumsal bir davranışa dönüşmüştür. Sorun olan tarafı budur? Ama tüm toplum olarak kendimizi sınava adamışsak ve o sınav hem sınavdan önceki eğitimimiz etkiliyorsa hem de sınavdan sonraki eğitimimizi etkiliyorsa bizim sınavlara farklı yaklaşmamız gerekiyor. Tüm dünyada, TOFEL diye bir sınav var. Diğer ülkelerde insanların bu sınav için kahrolduğunu birilerinin kriz getirdiğini gördünüz mü siz? Çünkü, bunu gerginliği alan bir yapı içinde kurgulamışlar. Biz de bunu yapacağız."

samanyolu haber
 

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/