Çocuğunuzun çalışma masası çok süslü olmasın!

Çocuk Eğitimi
Çocuğunuz okula başladı. “Onun okulda başarılı olması için ne yapmalıyım?” diyorsanız; Çocuk Gelişim Uzmanı Şenay Yılmaz’ın önerilerine kulak verin… ÖĞRENCİLER İÇİN SIK SI...
EMOJİLE

Çocuğunuz okula başladı. “Onun okulda başarılı olması için ne yapmalıyım?” diyorsanız; Çocuk Gelişim Uzmanı Şenay Yılmaz’ın önerilerine kulak verin…

ÖĞRENCİLER İÇİN SIK SIK MOLA VERMEK BAŞARIYI ARTIRIR

Eğitimde en iyi performans; ara verilerek yapılan ödevler ve dersler sonucunda alınır. Bu nedenle ödevleri, sık sık ara vererek yapın. Sıkıldığınızı hissedince, kısa bir mola verin. Bu molayı resim yaparak veya müzik dinleyerek değerlendirebilirsiniz. Ancak süre, 10 dakikayı geçmemeli.

Ders çalışırken, konu başlıklarını kullanın ve ana fikir çıkarmayı öğrenin. Konunun ana fikrini çıkarmak, bilinç kazanmanızı sağlar.

KIRMIZI KALEM

Çalışırken konuları; resimlerle, renkli postit’lerle süsleyin. Bu yöntem, bilginin kalıcı olmasını sağlar.

Yaptığınız ödevlerde ve sınavlarda kontrol etme alışkanlığı kazanmaya çalışın. Hataların kırmızı kalemle düzeltilmesi, yararlı bir yöntemdir.

Satranç öğrenmeye ve bol bol oynamaya çalışın. Satranç; strateji becerisini geliştirir.

Çalışma masasında, biblo, lamba, bardak gibi gereksiz eşyalar bulundurmayın. Aşırı sıcak, aşırı ışık ve dağınık ortamlar dikkat dağıtır ve otokontrolü zorlaştırır. Çalışma odası; havadar, yumuşak renkli ve düzenli olmalı.

Öğrenme stilinizi anlamaya çalışın. Görerek mi, duyarak mı, dokunarak mı, yoksa yaşayarak mı daha kolay öğrendiğinizi bulun.

AİLELER İÇİN ÇOCUKLAR DÜZENE VE KURALA İHTİYAÇ DUYAR

Ev ortamı rahat ancak kurallar bakımından kesin sınırlara sahip olmalı. ödülendirin

Çocuğun iyi niyetli olarak yaptığı her şeyi destekleyin.

Özellikle puanlamaya bağlı ödül sistemi, çocuğun motivasyonunu artırır. Bu nedenle çalışmalarını yıldızlarla ve övgülerle ödüllendirin.

Ona nasıl yardımcı olabileceğinizi sorun.

Çocuklar düzenli ortamlara ihtiyaç duyar. Liste yapın; ne yapacağını bilmeyen ya da unutan çocuklar için bu listeler çok faydalı olacaktır. Çocuklar; hatırlamak, prova yapmak, tekrar etmek ister.

Kuralları yazın ve her dakika görebileceği yerlere asın. Çocuk; ondan ne beklendiğini bilirse, kendisini daha güvende hisseder.

Çocuğunuzla sürekli göz göze gelmeye çalışın.

Okul sonrası ödevlerini yapmasına yardımcı olun. Böylece çocuğun, en büyük korkularından birinin önüne geçmiş olursunuz.

SIKINTILARINI ASLA HAFİFE ALMAYIN

Çocuğunuz ders çalışırken, evde okula benzer bir ambiyans yaratmaya çalışın. Televizyonu kapatın, gerekirse telefonunuzu sessiz moda alın. Çocuk ders çalıştığı sırada eve misafir kabul etmeyin. Bu arada onların sıkıntılarını da asla hafife almamak gerekir. Yaşadığı öfke krizlerinin, inatçılıklarının ve ağlamalarının, aslında yardım çağrısı olduğunu unutmayın. Bu gibi durumlarda, tehdit ve ceza genelde işe yaramaz. Otoritenin sergilediği sert tutuma anlam veremezler ve bu sadece onların öfkelerinin büyümesine yol açar.

SPORTİF FAALİYETLER GELECEĞİNE YÖN VERİR

Okula başlayan çocuğunuzun, kendisini psikolojik açıdan rahat hissetmesi için dikkat etmeniz gereken diğer noktalar şöyle:

Çocuğun başarılarını yakalamak için tetikte olun. Çocuklar, olumlu tepkilere ve cesaretlendirilmeye ihtiyaç duyar. Övgüyle mutlu olur, övgü almadıklarında içlerine kapanırlar.

KARARLI OLMAYI ONA ÖĞRETİN

Çocuğun kendisini değerlendirebilmesi için ona yardımcı olun. Ona, “Şimdi ne yaptığının farkında mısın?”, “Bunu, başka şekilde nasıl söyleyebilirsin?” gibi sorular sorabilirsiniz.

Çocuğunuzun tedirgin olmaması için, planlarınızı ona önceden anlatın.

Çocuğunuzu mutlaka sportif faaliyetlere teşvik edin. Bu; gelecekteki iş ve sosyal hayatını olumlu etkiler. Spor yaparken beyinde salgılanan birçok hormon öğrenmeyi kolaylaştırır.

Ona kararlı olmayı öğretin ve siz de kararlı olun. Aksi halde çocukta, istikrarsız davranışlar ortaya çıkabilir.

memurlar.net

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/