Levent Kırca kimdir?

Biyografi
Levent  Kırca (1948 -2015) 1948 yılında Samsun’da doğdu. İlk kez 1964’de Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sahneye çıktı. Ankara Birlik Sahnesi ve Halk Oyuncuları’nda çalıştı. N...
EMOJİLE

Levent  Kırca (1948 -2015)

1948 yılında Samsun’da doğdu.

İlk kez 1964’de Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sahneye çıktı. Ankara Birlik Sahnesi ve Halk Oyuncuları’nda çalıştı. Nasreddin Hoca Oyun Treni, Siz Olsaydınız Ne Yapardınız?, Bu Oyun Nasıl Oynanmalı?, Sağlık Olsun!, Ne Olur Ne Olmaz gibi televizyon dizilerinin yapımcılığını üstlendi.

1978’de Altınşehir adlı filmle sinemaya geçti. Ne Olacak Şimdi? ve Mavi Muammer adlı filmlerde oynadı. Hodri Meydan Topluluğu adlı tiyatro grubunu kurdu. Eşi Oya Başar ile birlikte Güzel ve Çirkin ve Sefiller adlı oyunları sergiledi. Üç Baba Hasan, Kadıncıklar adlı oyunları sergiledi.

17 yıl süren Olacak O Kadar adlı televizyon programını hazırladı. İlk sinema yönetmenlik denemesini Son adlı filmle yaptı. Daha sonra Şeytan Bunun Neresinde adlı filmi yönetti.

1998 yılında Kültür Bakanlığı’nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı.

Yakalandığı karaciğer kanseri için tedavi gören tiyatro sanatçısı Kırca, tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde  12.10.2015 tarihinde 67 yaşında hayatını kaybetti.

Filmografi

Ağa Kızı, 2004 (Oyuncu : Osman Ağa-Hasan Ağa rolünde)

Kendini Bırak Gitsin, 2004

Şeytan Bunun Neresinde, 2002 (Oyuncu ve yönetmen)

Son, 2001 (Oyuncu, senarist ve yönetmen)

Ölürsün Gülmekten, 2000

Mavi Muammer, 1985 (Oyuncu : Muammer rolünde)

N’Olacak Şimdi?, 1979(Oyuncu: Orhan rolünde)

Altın Şehir, 1978 (Oyuncu : Ökkeş rolünde)

Yorumla

FİKRİNİ BELİRT TARTIŞMAYA KATIL

Bu Yazıya İlk Yorumu Siz Yapın!
nem kurutmakoku giderme