Dr. Vural Karagül kimdir? Esenyurt kaymakamı Vural Karagül biyografi

Biyografi
İstanbul-Esenyurt kaymakamı Dr. Vural Karagül kimdir? Vural Karagül özgeçmiş.. Vural Karagül biyografi… Dr. Vural Karagül, 1974 yılı İstanbul doğumludur. Vural Karagül tahsil hayatının ilk, orta...
EMOJİLE
İstanbul-Esenyurt kaymakamı Dr. Vural Karagül kimdir? Vural Karagül özgeçmiş.. Vural Karagül biyografi…
Dr. Vural Karagül, 1974 yılı İstanbul doğumludur. Vural Karagül tahsil hayatının ilk, orta ve lise dönemini İstanbul’da tamamlamıştır.
İstanbul Beşiktaş Yeni Levent Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Üniversite tahsilini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde 1998 yılında  tamamlayarak, 1999 yılında eski ismiyle Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğünde İdari Müfettiş Yardımcısı olarak mesleki kariyerine başlayan Kaymakam Dr. Vural KARAGÜL, bir yıl bu görevde bulundu.
2000 yılında Kaymakamlık sınavını kazanarak, Van İli Kaymakam Adayı olarak mesleğe atanan Kaymakam Dr. Vural KARAGÜL, Kaymakam Adaylığı döneminde sırası ile Van İline bağlı Başkale, Gevaş ve Edremit ilçeleri ve sonrasında  Çankırı İli Bayramören ve Atkaracalar ile Edirne İli Meriç ilçelerinde vekaleten Kaymakamlıklarda bulundu.
Kaymakam Dr. Vural KARAGÜL, 2001 yılında Kamu Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini yapmak üzere  İçişleri Bakanlığı tarafından İngiltere’ye gönderildi ve Exeter Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi Yüksek Lisansını tamamladı.
2003 yılında kura ile Hatay İli Kumlu ilçesine Kaymakam olarak  başlayan Kaymakam Dr. Vural KARAGÜL sonrasında, Şırnak İli Güçlükonak İlçesi, Malatya İli Darende İlçesi, Bilecik İli Söğüt İlçesi Kaymakamlıkları görevlerinde bulundu.
2012  yılında İçişleri Bakanlığı tarafından doktorasını yapmak  üzere ABD’ye gönderilen Kaymakam Dr. Vural KARAGÜL, ABD California Eyaletinde bulunan Alliant International University’de “Liderlik” konusunda doktorasını tamamlayarak 2015 yılında yurda döndü.
Kaymakam Dr. Vural KARAGÜL, 2007 yılında başlamış olduğu “Kamu Yönetimi” doktora programını da 2013 yılında  Uludağ Üniversitesi’nde tamamladı.
İki doktora sahibi olan Kaymakam Dr. Vural KARAGÜL, ABD’de doktorasını tamamlamasının ardından, 2015 yılında Şanlıurfa İli Siverek İlçesi Kaymakamlığına atandı ve sonrasında 2017 yılında Amasya İli Suluova İlçesi Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.
Kaymakam Dr. Vural KARAGÜL, 31.08.2018 tarihli  Mülki İdare Amirleri atama kararnamesi ile 17.09.2018 tarihinde Esenyurt Kaymakamı olarak göreve başladı.
Kaymakam Dr. Vural KARAGÜL, ABD, Washington DC. Eyaleti, John’s Hopkins Üniversitesi’nde “Uluslararası İlişkiler”, New Jersey Eyaletti Essex County Collage’de “Yönetim”, Hollanda Maastricht kentinde Avrupa Birliği Kamu Yönetimi Enstitüsü’nde “Kamu Yönetimi” ve son olarak da İsveç’in başkenti Stockholm’de “Ombudsman” konulu seminerlere katılmıştır.
Mesleki kariyeri boyunca; bir master ve iki doktora programı bitiren Kaymakam KARAGÜL, Milli Güvenlik Akademisinden 49. dönem müdavimi olarak mezun olmuştur.
Bilecik’te bulunduğu süre içinde  Ertuğrul Gazi  Vakıf  Başkanlığı yapan Kaymakam KARAGÜL, Bilecik Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi Bölümlerinde misafir öğretim üyesi olarak “Hukuka Giriş”, “Osmanlı- Türk  Kamu Yönetimi Tarihi” derslerini verdi.
Aynı zamanda Bilecik’te AB Projelerinden sorumlu Vali Yardımcılığı görevini de 2 yıl boyunca başarıyla yerine getiren Kaymakam KARAGÜL, Şanlıurfa’da bulunduğu süre içerisinde de Harran Üniversitesi’nde “Kamu Yönetimi” derslerine misafir öğretim üyesi katıldı.
Kaymakam KARAGÜL, son olarak  Suluova Kaymakamlığı sürecinde de; Amasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 3’ncü sınıf öğrencilerine “Modern Ortadoğu Tarihi” konulu ders verdi.
Harran ve Amasya Üniversiteleri’nde düzenlenen uluslararası konferanslara sunucu konferansçı olarak katılan Kaymakam KARAGÜL, “Geçmişten Günümüze Siverek” ve “Suluova’nın Tarihi ve İdari Yapısı” konulu konferanslarını gerçekleştirdi.
Aslen Sinoplu olan Kaymakam Dr. Vural KARAGÜL, evli ve üç çocuk babasıdır.