Siri’ye zorlu rakip geliyor

Teknoloji Firmaları
2011 yılında iPhone 4S ile beraber Siri dünyaya tanıtıldığında, geleceğin ses kontrollü bilgisayarları hemen kapımızda gibi gözüküyordu ama Siri, her ne kadar başarılı da olsa, hayallerimizdeki büyük ...
EMOJİLE

2011 yılında iPhone 4S ile beraber Siri dünyaya tanıtıldığında, geleceğin ses kontrollü bilgisayarları hemen kapımızda gibi gözüküyordu ama Siri, her ne kadar başarılı da olsa, hayallerimizdeki büyük işleri hala beceremiyor. Şimdiyse, Siri’nin üç mühendisi tarafından ortak olarak kurulan Viv Labs, Cortana, Siri veya diğer herhangi sanal asistanı gölgede bırakacak bir yapay zeka üzerinde çalışıyorlar.

Vivi Labs’ın Wired’a yaptığı açıklamaya göre, bu yapay zeka da Viv olarak adlandırılmış durumda ve programlandığı görevleri gerçekleştirmek ile sınırlı değil. Bunun yerine, bu yeni elektronik asistanın herhangi bir görevi “internetten öğrenmesi” mümkün olacak. Viv Labs’ın kurucularından Adam Cheyer, Siri ile gurur duyduklarını ancak bu programın aslında çok daha iyi bir şey olma kapasitesine sahip olduğunu söylüyor. “Yazılımların kurulma biçimini temelli değiştirebilecek bir şey yapmak istiyorum.”

Şu anda Siri’nin ulaşabildiği tek şey, iOS 7 içerisine kurulmuş olan uygulamalara ve Apple’ın direkt ortaklık yaptığı diğer hizmetler olarak gözüküyor. iOS 8 ile beraber Siri’nin kazandığı yeni özelliklerle beraber bile Expedia gibi bir internet sitesine ulaşarak bir bilet ayırtması veya OpenTable gibi bir site ile restoran rezervasyonu yapması mümkün olmayacak. Viv Labs ise kendi AI’lerinin, ses komutlarını değerlendirme konusundaki geliştirilmiş yeteneği ile bunları yapabileceğini söylüyor.

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre Viv Labs’ın kurucularından Dag Kittlaus, “Bana Shaq’in sığabileceği bir koltuk ile Dallas’a uçuş ver” gibi bir komutu, ürettikleri AI’nin algılayabileceğini söylüyor. Viv, böyle bir komut karşısında Kayak, SeatGuru ve NBA medya rehberi gibi siteleri kontrol ederek, koltukları arasında daha fazla alan bulunan uçuşları belirleyebilecek.

Viv Labs’ın söylediğine göre, AI’leri milyonlarca farklı uygulamayı ve ürünü yaşatan “global bir beyne” eşsiz bir ulaşım imkanına sahip. Bu global beyin aynı zamanda, teorik olarak, daha fazla işi ve uygulamayı kendi ağına katma imkanına sahip bir açık sistem.

Viv Labs’ın kurucuları, AI’lerinin telefonlarda kullanılacağı yönünde konuşmuş da olsalar, herhangi bir platform bildiriminde bulunmadılar veya AI’nin bitimine ne kadar bir süre kaldığına dair bir şey söylemediler…


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107