Devin İmdadına Apple’ın ‘Küçük Hanımı’ Yetişti

Teknoloji Firmaları
İnternet devinin bunun için kullandığı en önemli argüman, iPhone 4S’teki dijital asistan "Siri" Bundan 13 yıl önce yazılım devi Microsoft’un ifade verdiği “Amerikan Senatos...
EMOJİLE

İnternet devinin bunun için kullandığı en önemli argüman, iPhone 4S’teki dijital asistan "Siri"

Bundan 13 yıl önce yazılım devi Microsoft’un ifade verdiği “Amerikan Senatosu Antitröst Komitesi” karşısında bu kez yeni ekonomi devi Google var. İnternette online arama pazarının tartışmasız lideri Google, hakim konumunu kötüye kullanıp kullanmadığını kantılamak zorunda. Aksi taktirde şirketi büyük cezalar bekliyor. Yatırımcılar ve analistlerin dikkatleri bu tarafta…

Google’da CEO’luğu bırakmasının ardından bu yönde operasyonlarda sahne alan Eric Schmidt’in Senato cephesine verdiği son yanıt şirketin Apple’ın iPhone 4S’le birlikte gelen “Siri” adlı dijital arama asistanına umut bağladığını ortaya koyuyor. Nazik bir kadın sesiyle konuşan Siri, iPhone 4S’te komutlarıyla kullanıcıya yön veriyor, aradığını hızlı bulmasına yardımcı oluyor.

Rakiplerini tek tek övdü!

Google’ın Başkanı Eric Schmidt, ses destekli arama yapılmasına aracılık eden Siri’nin Google’ın arama dünyasındaki ciddi rakibi olduğunu belirtirken, Apple’ın bu servisiyle birlikte arama dünyasına adım attığını öne sürdü. Eric Schmidt ayrıca bu alanda yalnız olmadıklarını sosyal ağ platformu Facebook ile mikro blog ağı Twitter’ın da yine arama işinde kendilerine rakip olduğunu ifade etti.

Eric Schmidt, sosyal medya ağlarının kullanıcıya arama tarafında önemle platform sağladığını ve kullanıcılarına sorularının yanıtlarını hızlı bir yolla verdiğini öne sürdü. Öte yandan Schmidt’in rekabette eklediği bir diğer girişim ise arama dünyasında o kadar öne çıkmıyor olsa da, Microsoft’un ‘Bing’ adlı ürünü oldu. Schmidt tüm bu açıklamalarıyla Google’ın pazarın dominant oyuncu olmadığını kanıtlamaya çalışıyor ve, “Google’ın pazarda pek çok güçlü rakibi bulunuyor” diyor.

GOOGLE’IN BAŞI NEDEN DERTTE?

* Google’ın arama sonuçlarını kötüye kullandığı ve kendi ürünlerini arama listelerinde ön sıraya çıkardığı, rakiplerinin servislerini ise gerilere attığı öne sürülüyor.

* Şirketin kullanıcı isteklerine göre değil kendi çıkarlarına göre arama listesi oluşturan algoritma kullandığı ifade ediliyor.

* Google’ın art arda yaptığı alımlarda internet işinde birçok alanı adeta kapattığı ve küçük oyuncuların yaşamasına izin vermediği belirtiliyor.

* Şirketin sahip olduğu ürün ve servisler yoluyla ayrımcılık yaptığı ve rekabeti ihlal ettiği iddia ediliyor.

* İnternette arama pazarının yüzde 82’sini Google kontrol ediyor.

* Yahoo yüzde 6.8’lik payla ikinciliği elinde bulundururken, Microsoft’un Bing adlı ürünü sadece yüzde 4.2 paya sahip durumda.

* Çinli Baidu ise global pazarda yüzde 3.9’luk payla dördüncü
durumda yer alıyor.

Milliyet


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107