WordPress Hosting Nedir?

İnternet
WordPress tüm dünyada en çok tercih edilen blog sitelerinden biridir. Çok uluslu şirketlerden bireysel kullanıcılara kadar çok büyük bir skalada kullanıcı çeşitliliğine sahip olması; büyük ölçüde Word...
EMOJİLE

WordPress tüm dünyada en çok tercih edilen blog sitelerinden biridir. Çok uluslu şirketlerden bireysel kullanıcılara kadar çok büyük bir skalada kullanıcı çeşitliliğine sahip olması; büyük ölçüde WordPress’in sunduğu kullanım kolaylıkları, hızlı ve kolay kurulum imkanı ve eklentilerle zenginleştirilebilir olmasından kaynaklıdır. WordPress alt yapısını kullanarak bir web sitesi kurmak için tecrübe ya da teknik bilgiye ihtiyacınız olmadığı için ilk kez internet sitesi sahibi olan kullanıcılar için çok iyi bir alternatiftir. Sitenizi WordPress uzantılı bir alan adı kullanarak barındırma şansına da sahipsiniz ancak eğer kendi alan adınızı kullanmak istiyorsanız, WordPress hosting paketi satın almanız gerekir. WordPress hosting, sadece WordPress yazılımını kullanan internet sitelerini barındırabileceğiniz bir hosting seçeneğidir. Bu seçenekle barındırma alanı WordPress yazılımının kullanımına özel olarak optimize edilir.

İnternet ortamında yayında olan site, blog ve portalların %40’a yakını WordPress altyapısını kullanmaktadır. Bunun en önemli sebebi kurulumunun kolay, kullanıcı dostu bir arayüze sahip olması ve düşük maliyetli olmasıdır. Sadece kolay bir Google aramasıyla WordPress için özel olarak tasarlanmış binlerce tema ve plugin bulabilirsiniz. Aynı zamanda WordPress hosting kullanan siteler çok daha az çabayla ve kolaylıkla SEO (Search Engine Optimizasyonu) uyumlu hale getirebilmektedir.

İnternet sitenizin tasarımı sizin için önemliyse, faaliyet gösterdiğiniz alana göre tasarlanmış özel bir WordPress teması bulmakta hiç zorlanmazsınız. Temalar yemek, fotoğraf, seyahat ya da sağlık gibi kategorilere ayrılırken, aynı zamanda e-ticaret için özel olarak hazırlanmış temalar çeşitli sitelerde ücretli ya da ücretsiz olarak kullanıcıların hizmetine sunulmaktadır. Ücretsiz seçenekleri de olan SEO iyileştirmesi sağlayan WordPress plug-in’leri ya da e-ticaret yönetimi için özel olarak tasarlanmış E-commerce plug-in’leri sayesinde WordPress yazılımından en yüksek performansı almanız mümkündür. Bunu da en iyi sağlayacak olan paket WordPress hosting olacaktır.

Web Hosting ve WordPress Hostingin Farkları Nelerdir?

Web hosting, internet sitenizin kendi alanını ayırdığınız ve 7/24 erişilebilir halde kullandığınız bir barındırma ortamıdır. Web hosting kullanırken; HTML,CSS, Java gibi pek çok kodlama dilleri kulanılarak ve çeşitli tasarım araçlarıyla tasarlanarak oluşturulan kişiye özel internet sitelerinizi barındırabilirsiniz. En temel barındırma paketi olan web hostingte sınırsız tasarım ve kodlama imkanına sahipsinizdir ancak bu sınırsızlık tasarım ve kodlama gibi maliyet kalemlerinde artışa sebep olacaktır. Ayrıca bu seçeneği seçtiğinizde kendinize özel bir yönetici paneli de satın almanız ve kurulumunu yapmanız gerekir. Eğer panel kurulumu yapmazsanız, internet sitenizin tasarım ve kodlarına eğer yeterince tecrübeniz yoksa erişemez ya da üzerinde kolaylıkla değiştirme yapamazsınız.

WordPress hosting bu aşamada daha az maaliyetli bir iş isteyen veya daha az tecrübeye sahip küçük ölçekli markalar ya da kişiler tarafından tercih edilebilir. WordPress hosting’in en büyük avantajı hazır bir iskelet üzerine temel ve çalışan bir internet sitesini tek tıkla kurulum imkanı sunmasıdır. Bu kurulumda, basitçe bir blog sitesine sahip olursunuz ve en önemlisi de admin paneline de erişiminiz olur. Admin paneli, WordPress sitenizin tüm özelliklerini kolayca kontrol edebileceğiniz, gönderilerinizi, blog yazılarınızı ya da satışa sunacağınız ürünlerinizi sitenize yükleyebileceğiniz sayfadır. Bu sayfaya tarayıcınız üzerinden rahatlıkla erişebilirsiniz. WordPress hosting sayesinde eksiksiz bir admin paneline ve çalışır halde hazır bir internet sitesine sadece dakikalar içinde sahip olmuş olursunuz.

En İyi WordPress Hosting Nasıl Seçilir?

En iyi WordPress hosting paketini seçebilmek için öncelikle bir internet sitesinden neye ihtiyacınız olduğunu belirlemeniz oldukça önem taşır. İnternet sitenizde ne kadar ziyaretçi trafiği olmasını bekliyorsunuz, ne kadar büyüklükte bir depolama alanına ihtiyacınız olacak gibi soruları cevaplandırdıktan sonra WordPress hosting paketinizi gönül rahatlığıyla seçebilirsiniz.

Natro’nun WP Başlangıç paketini seçtiğinizde en temel ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde WordPress hosting sahibi olmuş olursunuz. Bu paket dahilinde, 1 WordPress sitesi barındırabilirsiniz. 10 GB SSD disk alanına ve 25.000 ziyaretçi trafiğine ve sınırsız e-posta kullanımına sahip olacağınız bu paketle birlikte, ücretsiz bir alan adı da kullanma imkanını olacaktır. Bu paketle ilk WordPress sitenizi kolayla kurabilir, çevrimiçi dünyaya ilk adımınızı atabilirsiniz.

Natro bu pakete ek olarak WP Süper Başlangıç paketiyle tek bir WordPress sitesi için sınırsız e-posta hizmetinin yanı sıra 30GB SSD depolama alanı ve 100.000 ziyarete kadar trafik alanı sağlıyor. Daha fazla tarifi olan ve daha fazla depolama alanına ihtiyaç duyan bir küçük işletme ya da blog yazarıysanız bu seçenek de sizin için yeterli olacaktır. Aynı zamanda bu paketi satın aldığınıza .online uzantılı bir alan adına da ücretsiz bir şekilde sahip olabilirsiniz.

Daha kurumsal bir yapı için WordPress hosting ihtiyacınız varsa, Natro’nun WP Kurumsal paketini inceleyebilirsiniz. 1 WordPress sitesi için sınırsız SDD disk alanı, sınırsız ziyaret ve sınırsız e-posta hizmetlerinin yanında özellikle e-ticaret siteleri için oldukça önemli bir sertifika olan 1 adet SSL sertifikasına da ömür boyu ücretsiz sahip olursunuz. SSL sertifikası, siteniz üzerinde yapılan tüm işlemleri şifreleyerek verilerinizin güvenliğini sağlamasının yanında, Google arama motorunda da üst sıralara yükselmenizi sağlayacaktır. Bu paketle birlikte online uzantılı bir alan adına da ücretsiz olarak sahip olabilirsiniz.

Natro’nun en yüksek performansı sunduğu WP Profesyonel paketiyle birden çok WordPress sitesi idare eden marka ya da şahısların tercih edeceği bir seçenek olacaktır. 5 WordPress sitesi için barınma sağlayan bu paketle sınırsız SDD disk alanı, sınırsız ziyaret ve sınırsız e-posta hizmetlerine sahip olurken, ömür boyu ücretsiz olacak SSL sertifikası hakkı kazanacaksınız. Bu paketle birlikte .online uzantılı bir alan adına da ücretsiz olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

WordPress Siteler için En İyi Hosting Hangisidir?

WordPress siteniz için en uygun barındırma hizmeti; WordPress yazılımı için özel olarak optimize edilmiş olan WordPress hosting paketlerinden biri olacaktır. Bu sayede konu üzerine teknik bilginiz olmasa bile tek tıkla hızlı kurulum yapabilir ve zahmetsizce internet sitenizi kullanıma açabilirsiniz.

Natro’nun tüm paketlerinde otomatik güncelleme, ücretsiz günlük yedekleme, anlık güvenlik taraması gibi hizmetler bulabilirsiniz. Natro düzenli güvenlik önerilerini takip ederek, sitenizin durumunu da takip edebilir ve buna göre güvenlik optimizasyonunuzu yapabilirsiniz. WordPress hosting altyapısı Lightspeed & LS Cache teknolojisi kullanarak daha düşük kaynak tüketimi sağlayarak internet sitenizin daha hızlı açılmasına katkı sağlamaktadır.

Natro’nun JetPress teknolojisini siz de internet sitenize rahatlıkla entegre edebilirsiniz. JetPress paneli sayesinde, tek tıkla ücretsiz eklenti havuzundan dilediğinizi ekleyip çıkarma fırsatı sunarken, özel parola koruması ve tek bir noktadan tüm şifrelerinizi sıfırlama imkanına da sahip olursunuz. Çok hızlı ve güvenli bir sistemdir ve 7/24 müşteri temsilcileriyle görüşerek her türlü sorunuza rahatlıkla yanıt alabilirsiniz.

WordPress Hosting Nasıl Alınır?

WordPress hosting ihtiyacınızı Natro’nun sitesi üzerinden üyelik açarak rahatlıkla karşılayabilirsiniz. Çoklu alımlarda indirim seçeneğinden yararlanabileceğiniz gibi 12 aylık, 24 aylık ve 36 aylık olarak paketler seçerek satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Satın alma işlemini Natro üyeliğinizi oluşturduktan sonra Hosting menüsü üzerinden WordPress Hosting seçeneğini seçerek yapabilirsiniz. Bu sayfada ihtiyaçlarınıza yönelik WordPress hosting paketini seçebilirsiniz.