Kontörlü Hat Sahipleri Dikkat!

İnternet
Konuşma yapmadığı halde telefonundan kontörleri düşen tüketici, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti ile yaptığı hak arama mücadelesinde, sattığı hizmetin güvenliğini sağlayamayan operatör firmasına 217 ko...
EMOJİLE

Konuşma yapmadığı halde telefonundan kontörleri düşen tüketici, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti ile yaptığı hak arama mücadelesinde, sattığı hizmetin güvenliğini sağlayamayan operatör firmasına 217 kontör bedeli karşılığında para cezası kestirdi.

Tüketici İlknur Demiralay, gazetecilere yaptığı açıklamada, konuşmadığı halde masanın üzerinde duran telefonundan kontörlerin kendi kendisine düştüğünü belirtti. Telefonunda 135 kontör varken, kontör sayısının konuşma yapmadan 3’e düştüğünü kaydeden Demiralay, yaşadığı olayı şu şekilde anlattı:

"Arkadaşlarla sohbet ediyorduk, telefonum da masanın üzerinde duruyordu.

Kontörlü hat bulunan cep telefonuma mesaj geldi, kalan kontörün 94 olduğu belirtildi ve daha bunun ne olduğunu anlamadan kontör sayısı 73’e, 51’e düştüğü yönünde ard arda iki mesaj daha geldi. Telefonu açıp, kapattım, bu kez kontörün 3’e düştüğünü gördüm. Hemen bir yetkili bayiye giderek, durumu anlattım. Onlar da kontör yüklemememi söylediler."

Yaşadığı kontör kaybı nedeniyle şirketin müşteri hizmetlerini aradığını ifade eden Demiralay, oradan, o saatlerde Fransa ile görüşme yapıldığı yönünde bir cevap aldığını belirtti. Müşteri memnuniyeti açısından kendisine 50 kontör iade edildiğini kaydeden Demiralay, telefonunun uluslararası konuşmalara kapalı olduğunu ve Fransa ile de görüşme yapamayacağını söyledi.

Mağduriyetinin giderilmesi için Tüketici Sorunları Hakem Heyeti‘ne başvurduğunu bildiren Demiralay, Tüketici Hakem Heyeti‘nin firma hakkında tüketiciye 217 kontör karşılığı 51.30 TL ödeme yapma kararı verdiğini kaydetti.

Ticaret ve Sanayi İl Müdürlüğü Tüketici Şube Müdürü Nesimi Tanrıverdi de, tüketicinin haklı bulunduğunu belirtti. Tanrıverdi, kararın gerekçesini ise şu şekilde açıkladı:

"Tüketicinin kontör ücretini tahsil eden sağlayıcı bunun karşılığında ya kendisi bir hizmet vermeli ya da cihaz kaynaklı problemin bulunması halinde herhangi bir hizmet verilmediğinden bu paranın tüketiciye iade edilmesi gerekirdi. Sağlayıcının savunmasından anlaşıldığı kadarıyla bu işlemlerden hiçbirini yapmadığı, bir başka ifade ile hak etmediği bu parayı uhdesinde tuttuğu sonucuna varılmıştır. Tüketiciden kontör ücretini tahsil eden sağlayıcı bunun karşılığında ya kendisi bir hizmet vermeli ya da üçüncü bir kişi tarafından verilen bir hizmete karşılık olduğunu kanıtlamalıdır. Ücreti tahsil ettikten sonra bu ücretin neyin karşılığında alındığının bilinmemesi ya da hangi iş ve hizmet karşılığı olduğunun kanıtlanmamış olması kabul edilemez bulunmuştur."