İşte Windows 7’ye Geçme Şartları

İnternet
Microsoft, merakla beklenen Windows 7’ye geçiş için kurallarını açıkladı. İşte elinizdeki işletim sistemine göre nasıl geçiş yapabileceğinizin listesi.    Teknoloji sitesi ShiftDe...
EMOJİLE

Microsoft, merakla beklenen Windows 7’ye geçiş için kurallarını açıkladı. İşte elinizdeki işletim sistemine göre nasıl geçiş yapabileceğinizin listesi.   

Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net‘in haberine göre Microsoft, Windows 7’ye geçiş kurallarını açıkladı. Yepyeni Windows 7 diskini bilgisayarınıza taktığınızda, aşağıdaki listeye göre sıfırdan bir işletim sistemi kurma veya bilgilerinizi kaybetmeksizin sadece yükseltme yapma şansına sahip olacaksınız:

Önce kötü haberler; Windows XP, Vista RTM ve Vista Starter sürümlerini kullananların sıfırdan kurulum yapması gerekecek. Zira bu işletim sistemleri için yükseltme desteklenmiyor.

32 bit ve 64 bit arasında geçiş de mümkün değil; diğer bir deyişle 32 bit Vista kullansanız bile, 64 bit Windows 7 kurmak için format yolları görünüyor.

Farklı dillerde yükseltme de mümkün değil; İngilizce Vista’dan Türkçe Windows 7’ye ya da tam tersi de ne yazık ki format gerektirecek.

Farklı SKU’lar arası geçişte yükseltme yapılamıyor; Windows 7 N’den Windows 7 K’ya geçmek gibi.

Belki de en üzücü olanı; Windows 7 RC ya da Windows 7 Beta sürümden de yükseltme yapılamayacak. Bugüne kadar yaşadığınız Windows 7 konforuyla doldurduğunuz sabit diskinizi şimdiden yedeklemeye başlamanızda fayda var.

Yükseltme Nasıl Yapılacak?

Windows Vista Business sürümün, Windows 7’de Professional olarak adlandırıldığını belirtip, mümkün olan yükseltme senaryolarına göz atalım:

Windows Vista Business -> Windows 7 Professional, Enterprise ya da Ultimate.

Windows Vista Enterprise -> Windows 7 Enterprise.

Windows Vista Home Basic -> Windows 7 Home Basic, Home Premium, Ultimate.

Windows Vista Home Premium -> Windows 7 Home Premium, Ultimate.

Windows Vista Ultimate -> Windows 7 Ultimate.

Windows 7 sürümleri arasındaki yükseltmeler de sadece aynı sürümler arasında (Ultimate -> Ultimate, Enterprise -> Enterprise gibi) mümkün olacak.