Gelecekte Facebook’tan Sorulacak!

İnternet
Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Işık Deliorman Aydın, ”Bir araştırmaya göre 2015’te bilişim sektörünün birinci önceliği Facebook ve Twitter gibi sosyal etkileşim ağları olacakR...
EMOJİLE

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Işık Deliorman Aydın, ”Bir araştırmaya göre 2015’te bilişim sektörünün birinci önceliği Facebook ve Twitter gibi sosyal etkileşim ağları olacak” dedi.

Aydın, Microsoft Türkiye’nin kurumlara maliyet avantajları sağlayan yenilikçi yazılımları ve yeni sürümlerini tanıtmak için çıktığı Anadolu turu kapsamında ilk toplantısını gerçekleştirdiği Adana HiltonSA Oteli’nde yaptığı konuşmada, ”Windows 7”, ”Windows Server 2008 R2” ve ”Exchange Server 2010” yazılımlarının sağladığı avantajları anlattı.

Söz konusu yeni dönemde yeni trendlerin bulunduğunu ifade eden Aydın, şöyle devam etti:

”Örneğin bilgi paylaşımı ve etkileşim gereksinimi şekil değiştiriyor. Bir araştırmaya göre 2015’te bilişim sektörünün birinci önceliği Facebook ve Twitter gibi sosyal etkileşim ağları olacak. Bu ağlar, şimdiden bilgi paylaşımı, iş yapış tarzı ve birbiriyle etkileşimi değiştirmiş durumda. Bu yeni dönemde güvenlik, bilgiye hızlı ve doğru erişim önem kazanacak.”

Yeni trendlerden bir diğerinin ise ”mobil ve dağınık iş gücü” olduğunu vurgulayan Aydın, ”Kurumların merkezleri ile şubeleri arasında iletişimin sağlanması, iş gücünün farklı yerlerde istihdam edilmesi ve evden ya da herhangi bir yerden çalışma modelleri, mobil iş gücünün artmasına yol açıyor. 2007’de dünyada 801 milyon kişin mobil olarak çalıştığı tespit edilmiş. 2011’de bu rakam 1 milyara çıkacak diye öngörülüyor” diye konuştu.

İNTERNETTE 8,8 SAAT ARAMA

Bilişim sektörünün ”daha azla daha fazlasını yapmak” üzerine odaklandığını dile getiren Aydın, ”Sanallaştırma teknolojileriyle donanım harcaması yapmadan, enerji ve yer tasarrufu sağlanıyor. Yapılan araştırmalar, iyi bir ‘sanallaştırma’ ile toplam enerji tasarrufunun yüzde 82 düzeyinde, yer tasarrufunun da yüzde 85 düzeyinde olabileceğini gösteriyor. Masaüstünde ise sanallaştırma teknolojileri kişi başı aylık 6,5 dolarlık tasarruf sağlamakta. On binlerce PC’nin söz konusu olduğunu düşününce, çok önemli bir tasarruf ortaya çıkıyor” dedi.

Aydın, daha fazla ve doğru bilgiye hızlı ulaşmanın da önem kazandığını vurgulayarak, ”IBC’nin yaptığı araştırma, kişilerin bilgiye ulaşmak, yani internette arama yapmak için harcadığı zamanın, haftada ortalama 8,8 saat olduğunu ortaya çıkarmış. Bilgiye erişimi hızlandırır ve etkinleştirirsek, yılda kişi başı 14 bin 200 dolar tasarruf sağlayabiliriz” ifadelerini kulandı.

Microsoft olarak söz konusu yeni trendlere uygun teknolojiler geliştirmek için sürekli AR-GE faaliyetleri yürüttüklerini belirten Aydın, ”AR-GE’ye yılda 9,5 milyar dolar harcıyoruz” dedi.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107