Faturalar Şişik, Bağlantı Kötü

İnternet
Olcay Aydilek’in haberi BTK’nın ‘Elektronik Haberleşme Sektöründe Tüketici Eğilimleri’ raporuna göre gerek sabit gerekse de cep telefonu aboneleri, en çok faturalardan şik&acir...
EMOJİLE

Olcay Aydilek’in haberi

BTK’nın ‘Elektronik Haberleşme Sektöründe Tüketici Eğilimleri’ raporuna göre gerek sabit gerekse de cep telefonu aboneleri, en çok faturalardan şikâyet ediyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) hazırladığı ‘Elektronik Haberleşme Sektöründe Tüketici Eğilimleri’ raporuna göre gerek sabit gerekse de cep telefonu aboneleri, en çok faturalardan şikâyet ediyor. Faturalardan şikâyet eden abonelerin, konuşma sürelerinin düzenli olarak artışı dikkat çekiyor. BTK’nın 2010 yılına ilişkin raporu çerçevesinde gerçekleştirilen tüketici anketine bin 27 kişi katıldı.

Araştırma, gerek sabit gerekse de cep telefonu abonelerinin, faturalardan şikâyetçi olduğunu ortaya koydu. “Aldığınız hizmete yönelik daha önce bir şikâyette bulundunuz mu?” sorusunu, 847 kişi yanıtladı. Bunların yüzde 60’ı daha önce şikâyette bulunduğunu söyledi. Şikâyette birinci sırada yüzde 37 ile faturalar yer aldı. Katılımcıların yüzde 84’ü, şikayette bulunmasına karşın sorununun çözülmediğini belirtti. Mobil telefonlarda şikâyetlerin başında yüzde 23 ile fatura geliyor. Cep telefonu kullanıcılarının da yüzde 84’ü şikayetinin çözüme kavuşmadığını vurguladı.

HEM ŞİKÂYET EDİYOR HEM KONUŞUYORUZ

Rapora göre Türk halkı, yüksek faturalardan şikâyet etmesine karşın konuşmaya tam gaz devam ediyor. Rapora göre 2010 yılı başından itibaren sabit telefonda, kişi başı konuşma süresi düzenli olarak artış gösterdi. 2010 yılı ilk çeyrekte 194 dakika olan kişi başı konuşma süresi, ikinci çeyrekte yaklaşık 209 dakikaya yükseldi. Rapora göre 2004 yılında tüketiciler mobil telefonlar aracılığı 20.3 milyar dakika görüşme yaparken, 2009 yılına gelindiğinde bu rakam 108.2 milyar dakikaya yükseldi.

İNTERNETTE HİZMET KALİTESİNDEN ŞİKÂYET VAR

İnternet kullanıcılarının yüzde 64’ü hizmetle ilgili şikâyette bulunduğunu bildirdi. Şikâyetlerin yüzde 26’sı hizmet kalitesinden kaynaklandı.

İnternetle ilgili şikâyetinin çözüme kavuştuğunu bildirenlerin oranı yüzde 15’te kaldı.

Rapora göre 2010 yılı ilk 6 aylık dönemde en çok aranan kısa numara 163 (Telekom Borç Sorma) oldu.

Bunu, 121 (Telefon Arıza), 11818 (AssitTT Bilinmeyen Numanlar Servisi), 11811 (Türk Telekom Rehber) ve 112 (Acil Servis) takip etti.

Habertürk