E-posta hesabınıza Usame Bin Ladin için düzenlenen operasyonun görüntülerini içerdiği iddia edilen dosyalar ya da linkler gelirse, sakın bunlara güvenmeyin.
El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in öldürülmesi tüm dünyanın bir numaralı gündem maddesi haline geldi.
Özellikle Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlarda deyim yerindeyse patlama yaşandı.
Düzenlenen operasyonun video kaydının yapıldığının belirtilmesi ve bu görüntülerin henüz resmen yayınlanmamış olması, insanların merakını iyice artırdı.
Bazı kötü niyetli kişiler de insanların bu merakından faydalanmak için kollarını sıvadı. Bin Ladin’in ölümünü gösteren video olduğunu iddia eden dosyalar internette dolaşmaya başladı bile.
Birçok insan Bin Ladin’in ölümünü Twitter ve Facebook’tan öğrendi
Videoya Kanmayın
Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net’in haberine göre FBI yetkilileri bu dosyaların hepsinin virüs olduğu konusunda kullanıcıları uyardı. Bin Ladin’e düzenlenen operasyonun görüntülerinin yayınlanıp, yayınlanmayacağı kararının henüz verilmediği söylenirken, internette dolaşan dosyalara güvenilmemesi gerektiği belirtildi.
Görüntüleri içerdiği iddia edilen dosyaların kişisel bilgileri alabilen Banload adlı bir trojan olduğunu açıklayan F-Secure adlı güvenlik şirketinin yanı sıra Symantec de bu zararlı yazılımın Bin Ladin’in ölümüyle ilgili haberleri içeren spam postalarla yayıldığını belirtti.
ShiftDelete.Net