Türkiye Sosyal Oyunları Sevdi

İcat İnovasyon
Facebook kullanımında dünya dördüncüsü olan Türkiye’de sosyal oyunlara olan ilgi artıyor. Dünyanın en büyük 10 sosyal oyun geliştiricisi arasında yer alan Türk şirketi Peak Games’in oyunla...
EMOJİLE

Facebook kullanımında dünya dördüncüsü olan Türkiye’de sosyal oyunlara olan ilgi artıyor. Dünyanın en büyük 10 sosyal oyun geliştiricisi arasında yer alan Türk şirketi Peak Games’in oyunlarının aylık aktif kullanıcı sayısı 10 milyonu buldu. Dünyadaki Facebook kullanıcılarının %50’si Facebook üzerinde oyun oynarken Türkiye’de bu oran %70’e ulaştı.

Sanal ürün pazarı tüm dünyada 20 milyar dolara koşarken, sanal ürün pazarında faaliyet gösteren Gamerforge, Bigpoint ve Zynga gibi büyük şirketlerin en fazla geliri elde ettiği 5 pazardan biri olan Türkiye bu trendin öncülüğünü üstleniyor. Türkiye’de henüz 2010 yılının Ekim ayında kurulmasına rağmen 6 aylık bir sürede çok hızlı büyüyerek toplamda 7,5 milyon dolar yatırım elde eden sosyal oyun şirketi Peak Games’in açıkladığı rakamlara göre Türkiye’deki 35 milyon internet kullanıcısının 25 milyonu sosyal oyunları oynuyor. Peak Games’in geliştirdiği ve yayınladığı Okey, Okey Plus, Komşu Şehir, Komşu Kabile, Trend Kız, Bizim Dünya, Komşu Çiftlik, Petiler ve Akvaryum gibi oyunların günlük aktif kullanıcı sayısı 2 milyon, aylık aktif kullanıcı sayısı ise 10 milyona ulaşmış durumda. Bu rakam Avrupa ülkesi İsveç’in nüfusundan daha fazla.

Türkiye 30 milyon Facebook kullanıcı sayısı ile tüm dünyada dördüncü

Facebook’un en büyük 5 pazarını oluşturan ülkeler arasında Türkiye 30 milyon kullanıcı ile ABD, Endonezya ve Hindistan’ın ardından dördüncü sırada yer alıyor. Peak Games Kurucusu ve CEO’su Sidar Şahin Türkiye’de çok kısa süre içerisinde sanal ürün pazarının 1 milyar dolarlık değere ulaşabileceğini belirtiyor ve ekliyor: "Global kapsamda toplam Facebook kullanıcılarının %50’si oyun oynarken Türkiye’de bu oranın çok daha yüksek (%70) olduğunu görüyoruz. Bu da Türkiye’de 20 milyondan fazla sosyal oyuncu bulunduğu anlamına geliyor. Facebook dışı platformlarla birlikte 35 milyon Türk internet kullanıcısından 25 milyonunun oyun oynadığını tahmin ediyoruz. Türkiye’de internet penetrasyonunun çok hızlı yükselmesi ile birlikte bu rakamın da çok hızlı yükseleceğini öngörebiliyoruz."