Mac’e Antivirüs Şoku!

İcat İnovasyon
Leibniz-Institut für Astrophysik Potsdam ve Instituto Nazionale di Astrofisica’daki astronomlar evrende oluşan ilk yıldızlarla ilgili önemli bulgular ortaya koydu. Astronomlara göre; evrende olu...
EMOJİLE

Leibniz-Institut für Astrophysik Potsdam ve Instituto Nazionale di Astrofisica’daki astronomlar evrende oluşan ilk yıldızlarla ilgili önemli bulgular ortaya koydu. Astronomlara göre; evrende oluşan ilk yıldızlar saatte 1.6 milyon km hızla dönüyor olabilirler.

Galaktik Tümsek olarak nitelendirilen bölgedeki çok eski yıldızları, ESO’nun teleskopundan aldıkları veriler sayesinde yeniden analiz eden astronomlar yalnızca küçük kütleli yıldızların oluşturabileceği elementlerin izlerine rastladılar. Ancak araştırmacılara göre büyük kütleli ve çok hızlı dönebilen yıldızlar da bu elementleri oluşturabilirler. Bu bulguları toplayan astronomlar, evrenin en büyük ve en eski sekiz yıldızının, evrenin helyumdan daha ağır olan ilk elementlerini oluşturabilmiş olabileceğini söylüyorlar.

Bu büyüklükteki yıldızların saatte 1.6 milyon km hızla dönmesini kafanızda biraz da olsa canladırabilmeniz için Güneş’in saatte 7.600 km hızla döndüğünü söyleyelim. Ayrıca en eski ve büyük kütleli sekiz yıldız, Güneş’in kütlesinin yaklaşık sekiz katı büyüklüğünde.
 

chip.com.tr

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/