Günümüzde Kullanılan Akıllı Tarım Teknolojileri

İcat İnovasyon
Akıllı tarım, çiftliklerde ve tarımsal ekim yapılan arazilerde IoT, sensörler ve yapay zeka gibi modern teknolojilerin kullanılmasıdır. Amaç, bu amaçlar için kullanılan insan emeğini azaltırken mahsul...
EMOJİLE

Akıllı tarım, çiftliklerde ve tarımsal ekim yapılan arazilerde IoT, sensörler ve yapay zeka gibi modern teknolojilerin kullanılmasıdır.

Amaç, bu amaçlar için kullanılan insan emeğini azaltırken mahsulün kalitesini ve miktarını artırmaktır.

Bu yazıda, günümüz çiftçilerinin çiftlik hayvanlarını veya mahsullerini izlemelerine ve optimize etmelerine yardımcı olan birkaç teknolojiye göz atacağız.

  1. Sensörler

Sensörler, veri toplamak için robotlar, araçlar ve dronlar gibi makinelere yerleştirilen cihazlardır. Örneğin, tarla toprak sensörleri; toprağın PH seviyesini, nem seviyesini ve besin seviyesini ölçebilir.

  1. Robotlar

Robotlar, insanlar tarafından sahada yapılan görevleri tamamlamak için kullanılan makinelerdir. Örneğin, sensörler mahsullerin verilerini toplayıp buluta aktardıktan sonra, robotlar otomatik olarak su, tohum veya böcek ilacı püskürtmek veya bırakmak için tetiklenecektir.

  1. Takip Cihazları

Trackers, başka bir deyişle İzleyiciler , hayvanların sağlığını ve nerede olduğunu takip etmek için kullanılan cihazlardır.

Örneğin, sayılarını, sağlıklarını ve konumlarını takip etmek için güneş enerjisiyle çalışan takip cihazı entegreli etiketleri sığırların üzerine yerleştirebilirsiniz.

Sığırlar sabit yerlerde kalmadığından ve çiftçilerin genellikle bu hayvanlara göz kulak olunması gerektiğinden, hayvanların geleneksel, manuel olarak izlenmesi oldukça zor olabilir. Dolayısıyla bu cihazların kullanılması hayvan bakımını kolaylaştırır.

  1. Nano Teknoloji

Nanoteknoloji, son yıllardaki en önemli teknolojik gelişme olarak kabul edilmekte ve potansiyel uygulamaları nedeniyle tüm endüstrilerde kullanılmaktadır. Hemen hemen tüm sektörler (gıda, tarım, tıp, otomotiv, bilgi ve iletişim teknolojileri, enerji, tekstil, inşaat vb.) nanoteknolojik gelişmeler ışığında geleceklerini yeniden düzenlemektedir.

Bununla birlikte nano teknoloji kullanımı ülkelerin en önemli gelir kaynağı olan tarım sektöründe de sıklıkla kullanılmaktadır.

Tarımda nano tabanlı sistem, aktif bileşenlerin dozunu düşürmeye, besin kayıplarını en aza indirmeye ve optimize edilmiş su ve besin yönetimi yoluyla verimi artırmaya çalışır. Özellikle bitki verimini artırmak için nano pestisitler kullanılmaktadır.

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/