Dijital Pazarlama Nedir?

Bilim Teknoloji
Dijital pazarlama terimi, tüketicilere ulaşmak için ürün ve hizmetleri pazarlamak için dijital kanalların kullanımını ifade eder. Bu pazarlama türü, web sitelerinin, mobil cihazların, sosyal medyanın,...
EMOJİLE

Dijital pazarlama terimi, tüketicilere ulaşmak için ürün ve hizmetleri pazarlamak için dijital kanalların kullanımını ifade eder. Bu pazarlama türü, web sitelerinin, mobil cihazların, sosyal medyanın, arama motorlarının ve diğer benzer kanalların kullanımını içerir. Dijital pazarlama, 1990’larda internetin ortaya çıkmasıyla popüler hale geldi.

Dijital pazarlama, geleneksel pazarlama ile aynı ilkelerin bazılarını içerir ve genellikle işletmelerin tüketicilere yaklaşması ve davranışlarını anlaması için yeni bir yol olarak görülür. Şirketler genellikle stratejilerinde geleneksel ve dijital pazarlama tekniklerini birleştirir. Dijital pazarlama, bir dizi dijital kanal aracılığıyla tüketicilere pazarlamayı içerir.

Bu pazarlama biçimi genellikle web sitelerinde, mobil cihazlarda ve sosyal medya platformlarında yürütülür.

Bu pazarlama biçimi, yalnızca web sitelerinde yapılan internet pazarlamasından farklıdır.

Dijital pazarlama, e-posta yoluyla müşteri çekme, içerik pazarlama, arama platformları, sosyal medya ve daha fazlasını içeren geniş bir alandır.

Dijital pazarlamacıların karşılaştığı en büyük zorluklardan biri, dijital pazarlama reklamlarıyla aşırı doymuş bir dünyada nasıl öne çıkılacağıdır.

Pazarlama, bir şirketin ürün ve hizmetlerini tanıtmak ve pazar payını geliştirmek için kullandığı tüm faaliyetleri ifade eder. Başarılı olmak için pazarlama, reklamcılık bilgisi, satış ve son kullanıcılara mal teslim etme yeteneğinin bir kombinasyonunu gerektirir. Bu normalde, dahili olarak (işletmeler için) veya harici olarak diğer pazarlama şirketleri ile çalışabilecek profesyoneller veya belirli pazarlamacılar tarafından üstlenilir.

sanal ofis istanbul Başakşehir en uygun fiyatlar

Geleneksel olarak, işletmeler basılı, televizyon ve radyo aracılığıyla pazarlamaya odaklandı. Bu seçenekler günümüzde hala mevcut olsa da, internetin yükselişi işletmelerin tüketicilere ulaşma şekillerinde bir değişikliğe neden olmuştur. Dijital pazarlamanın geldiği yer burasıdır. Bu pazarlama biçimi, web sitelerinin, sosyal medyanın, arama motorlarının, uygulamaların, pazarlamayı müşteri geri bildirimiyle veya şirket ile müşteri arasındaki iki yönlü etkileşimle bütünleştiren her şeyin kullanımını içerir.

Teknolojideki artış ve yeni trendler, şirketleri kendilerini pazarlama biçimlerini değiştirmeye zorladı. E-posta, dijital pazarlamanın ilk günlerinde popüler bir pazarlama aracıydı. Bu odak, şirketlerin etiketlenmesine ve anahtar kelimelerin fark edilmesini sağlayan Netscape gibi arama motorlarına kaydı. Facebook gibi paylaşım sitelerinin geliştirilmesi, şirketlerin tüketici eğilimlerine yanıt vermek için verileri izlemesine olanak tanıdı.

Akıllı telefonlar ve diğer dijital cihazlar artık işletmelerin ürünlerini ve hizmetlerini tüketicilere pazarlamasını kolaylaştırıyor. Araştırmalar, insanların internete bağlanmak için telefonlarını kullanmayı tercih ettiğini gösteriyor. Bu nedenle, insanların %70’inin satın alma kararlarını (genellikle telefonlarında) satın alma düğmesine basmadan önce vermesi şaşırtıcı değildir.

Özel Hususlar

Reklamcılara genellikle kaynak, hedefli reklamların üyelerine ise alıcılar denir. Kaynaklar sıklıkla çok spesifik ve iyi tanımlanmış alıcıları hedefler.

Örneğin, gece saatlerini uzattıktan sonra, McDonald’s dijital reklamlarla vardiyalı çalışanları ve gezginleri hedef aldı, çünkü şirket gece işinin büyük bir bölümünü bu kişilerin oluşturduğunu biliyordu. Şirket onları, müşterilerinin sıkça kullandığı otomatik vezne makinelerine (ATM’ler), benzin istasyonlarına ve web sitelerine yerleştirilen reklamlarla hedefleyen Restaurant Finder uygulamasını indirmeye teşvik etti.

Dijital Pazarlama Kanalları

Yukarıda belirtildiği gibi, pazarlama geleneksel olarak basılı (gazete ve dergiler) ve yayın (televizyon ve radyo) reklamları aracılığıyla yapılırdı. Bunlar bugün hala var olan kanallardır. Dijital pazarlama kanalları gelişti ve gelişmeye devam ediyor. İşte işletmelerin pazarlama çabalarını artırmak için alabilecekleri en yaygın sekiz yol. Bazı şirketlerin çabalarında birden fazla kanal kullanabileceğini unutmayın.

ankara otobüs bileti fiyatları ne kadar?

Web sitesi pazarlaması

Bir web sitesi merkezdire tüm dijital pazarlama faaliyetleri. Kendi başına çok güçlü bir kanaldır, ancak aynı zamanda çeşitli çevrimiçi pazarlama kampanyaları yürütmek için gerekli araçtır. Bir web sitesi bir markayı, ürünü ve hizmeti açık ve akılda kalıcı bir şekilde temsil etmelidir. Hızlı, mobil uyumlu ve kullanımı kolay olmalıdır.

Tıklama Başına Ödeme (PPC) Reklamcılığı

Tıklama başına ödeme (PPC) reklamcılığı, pazarlamacıların ücretli reklamlar aracılığıyla bir dizi dijital platformda internet kullanıcılarına ulaşmasını sağlar. Pazarlamacılar Google, Bing, LinkedIn, Twitter, Pinterest veya Meta (eski adıyla Facebook) üzerinde PPC kampanyaları oluşturabilir ve reklamlarını ürün veya hizmetlerle ilgili terimler arayan kişilere gösterebilir.

PPC kampanyaları, kullanıcıları demografik özelliklerine (yaş veya cinsiyet gibi) göre segmentlere ayırabilir veya hatta belirli ilgi alanlarını veya konumlarını hedefleyebilir. En popüler PPC platformları Google Ads ve Meta Ads’dir.

İçerik pazarlama

İçerik pazarlamasının amacı, içerik kullanımı yoluyla potansiyel müşterilere ulaşmaktır. E-posta ile reklam

E-posta pazarlaması, en etkili dijital pazarlama kanallarından biri olmaya devam ediyor. Birçok kişi e-posta pazarlamasını spam ile karıştırır, ancak e-posta pazarlamasının amacı bu değildir. Bu pazarlama türü, işletmelerin potansiyel müşterilerle ve markalarıyla ilgilenen herkesle bağlantı kurmasını sağlar.

Birçok dijital pazarlamacı, e-posta listelerine müşteri adayları eklemek için diğer tüm dijital pazarlama kanallarını kullanır ve ardından e-posta pazarlaması yoluyla bu potansiyel müşterileri müşterilere dönüştürmek için müşteri edinme hunileri oluşturur.

Sosyal medya pazarlamacılığı

Bir sosyal medya pazarlama kampanyasının birincil amacı, marka bilinirliği ve sosyal güven oluşturmaktır. Sosyal medya pazarlamasında daha derine indikçe, onu potansiyel müşteriler edinmek veya hatta doğrudan satış kanalı olarak kullanabilirsiniz. Sponsorlu gönderiler ve tweetler, sosyal medya pazarlamasının iki örneğidir.

Bağlı pazarlama

Bağlı kuruluş pazarlaması, pazarlamanın en eski biçimlerinden biridir ve internet bu eski bekleme moduna yeni bir soluk getirmiştir. Bağlı kuruluş pazarlamasında, etkileyiciler diğer insanların ürünlerini tanıtır ve her satış yapıldığında veya bir müşteri adayı tanıtıldığında bir komisyon alır. Amazon gibi birçok tanınmış şirket, ürünlerini satan web sitelerine ayda milyonlarca dolar ödeyen bağlı kuruluş programlarına sahiptir.

video pazarlama

YouTube, dünyanın en popüler arama motorlarından biridir. Birçok kullanıcı satın alma kararı vermeden önce, bir şeyler öğrenmek, bir inceleme okumak veya sadece rahatlamak için YouTube’a başvurur.

Bir video pazarlama kampanyası başlatmak için kullanılacak Facebook, Instagram ve hatta TikTok videoları dahil olmak üzere birkaç video pazarlama platformu vardır. İşletmeler, videoyu SEO, içerik pazarlaması ve daha geniş sosyal medya pazarlama kampanyalarına dahil ederek en fazla başarıya sahip oluyor.

SMS mesajlaşma

İşletmeler ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar ayrıca en son promosyonları hakkında bilgi göndermek veya ilgilenen müşterilere fırsatlar sunmak için SMS veya metin mesajları kullanır. Göreve aday olan siyasi adaylar, olumlu bilgileri kendi platformlarında yaymak için SMS mesaj kampanyalarını da kullanıyor. Teknoloji geliştikçe, birçok SMS kampanyası, müşterilerin doğrudan ödeme yapmasına veya basit bir metin mesajı yoluyla bağış yapmasına olanak tanır.

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/