İngiltere’nin önde gelen teknoloji dergisi PC Advisor terketmemiz gereken 8 teknoloji alışkanlığını sıralıyor.Hürriyet’in haberi…
1- Internet Explorer kullanmak
Bu internet tarayıcısı bir zamanların tartışmasız en iyisiydi. Çevrimiçi veri analiz platformu Statcounter’ın Aralık 2014 rakamlarına göre artık Google Chrome yüzde 49.7 ile en çok kullanılan internet tarayıcısı. Ardından yüzde 24.6 ile Internet Explorer geliyor. Microsoft yılın sonuna yaklaşılırken Internet Explorer’a Windows 10’da yer vermeyeceğini, yeni bir internet tarayıcısıyla yola devam edeceğini açıkladı. Birçok testte sayfa yükleme, güvenlik gibi fark yaratan unsurlarda en büyük rakibi Chrome’un karşısında zayıf kalan Explorer’a veda etmenin vakti geldi. Çünkü artık onu Microsoft bile istemiyor.
2- Fotoğrafları yedeklememek
Fotoğraflarınızı yedeklemediğiniz sürece onlara sonsuza kadar hoşçakal demiş olursunuz. Hızın her şey olduğu bu çağda sosyal ağlarda fotoğrafları paylaşıp orijinal yedeklerini almazsanız, yıllar sonra büyük pişmanlıklar yaşayabilirsiniz. Fotoğraf ve videolarınızı güvendiğiniz harici belleklere ya da bulutlara kaydedin. Anılar değerli ve kıymetini bilmek gerekir.
3- Bluetooth ve Wifi’yi açık bırakmak
Bunu yaparsanız, cihazınızın şarjı daha çabuk bitecek ve servis sağlayıcılara daha çok ödeyeceksiniz. Açık Wifi, şarjın en büyük düşmanı. Özellikle gece yatmadan önce kapattığınızdan emin olun. Ardından sabah uyandığınızda en iyi ihtimalle yüzde 10’un altında bir bataryayla karşı karşıya kalabilirsiniz.
4- Çok fazla tarayıcı sekmesini açık tutmak
Şu an bunları yazarken Chrome’da kullanmadığım yaklaşık 10 sekme var. Ancak sizde de bu alışkanlık varsa bir an önce kurtulun. Sekmeleri açık bıraktığınızda tarayıcınızın kilitlenme olasılığı artar. Çok fazla sekme, odaklanmanız gereken bir iş yapıyorsanız, başınızı ağrıtır.
5- Yazılım güncellemelerini yapmamak
Bu başlığı okuyan çoğu kişinin “Evet, ya” dediğini duyar gibiyim. Yazılım güncellemelerinin zamanında yapılmamasının ve ertelenmesinin nedeni, onlara ayıracak vaktimizin olmadığını düşünmemiz. Yoğun olabiliriz ancak bilgisayarda yazılımların sağlıklı çalışması için bu bir zorunluluk. Özellikle virüs koruyucular gibi yazılımlarda kritik güncellemelere dikkat edin.
6- Dağınık masaüstü
Masaüstünüzde onlarca klasör, dosya, program kısayolu, fotoğraf, video mu var? Bu, sadece görünüm açısından değil, sistemindüzgün işlemesi için de kötü. Belli periyodlarla, sıkı bir temizlik operasyonuna girişin.
7- Bilgisayarı hiçbir zaman kapatmamak
Bilgisayarı sürekli açık bırakmak sistemin doğru işlemesini engeller. Unutuyor olabilirsiniz. Ancak kullandıktan sonra bilgisayarı kapatmak sisteminize can verecek.
8- Cep telefonunun şarjını zorlamak
Pek çoğumuz bunu bir alışkanlık olarak yaparız. Yüzde 5’in altına inen şarj düzeyine rağmen telefonumuzu kullanmaya devam ederiz. Oysa bu, bataryanın ömrü ve enerjiyi verimli iletmesi için yapılabilecek en kötü yol. Telefonunuzu düzenli olarak yüzde 100 şarj edin. Her seferinde yarısında bırakmak ve şarjı telefon kapanıncaya kadar kullanmakta ısrarcı olmayın. Yüzde 5’in altına düşen telefonunuzu vakit kaybetmeden kapatın.