Türk Bilimciye Harvard Ödülü

Araştırma
Kişiye Özel Tıp Alanında Başkanın Ödülü, Harvard Üniversitesi’nin her yıl düzenlediği Kişiye Özel Tıp Konferanslarında, bu alanda önemli ve sürdürülebilir katkılarda bulunan kişilere veriliyor. ...
EMOJİLE

Kişiye Özel Tıp Alanında Başkanın Ödülü, Harvard Üniversitesi’nin her yıl düzenlediği Kişiye Özel Tıp Konferanslarında, bu alanda önemli ve sürdürülebilir katkılarda bulunan kişilere veriliyor. Pfizer Global Araştırma ve Geliştirme Diagnostik Birimi Başkanı ve İdari Direktörü Hakan Şakül, 2005 yılında yapılan ilk toplantıdan bu yana organizasyon komitesinde üye olarak yer alıyor.

Sağlık sistemi için yeni bir kavram olan kişiye özel ilaçların masaya yatırıldığı bu yılki konferans, dünya çapında 600’ün üzerinde ulusal ve uluslararası katılımcıyı ağırladı. Kişiye özel tıp alanındaki en önemli etkinlik olarak kabul gören konferansta, karar alıcılar, devlet yetkilileri, ilaç, teknoloji ve biyoteknoloji şirketleri üst düzeyde temsil edildi.

Şakül’e ödülünü Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi Profesörü ve Kişiye Özel Tıp Konferansı Organizasyon Komitesi Başkanı Dr. Raju Kucherlapati verdi. Şakül ödülünü aldıktan sonra, 2009’dan bu yana yöneticiliğini yaptığı tanı geliştirme programına ilişkin konuşmasında Pfizer ve Abbott Molecular ortaklığında ilerleyen işbirliği hakkında açıklamalar yaptı.

Hakan Şakül şunları söyledi: “Yürüttüğümüz program, akciğer kanserinde bir ilaç ve diagnostik test kombinasyonunun ilk kez eşzamanlı FDA onayı aldığı programdır. Pfizer ve Abbott Molecular ortaklığı, Pfizer’in araştırma ve geliştirmeye yönelik Kişiye Özel Tedavi yaklaşımının önemini vurgulamakta ve hastalara ihtiyaç duyulan ilaçları sağlamak için ilaç şirketlerinin diagnostik şirketleriyle nasıl etkili bir ortaklık kurabileceğine örnek oluşturmaktadır.”

AMAÇ DAHA ETKİLİ TEDAVİLER GELİŞTİRMEK

Pfizer Türkiye Klinik Araştırmalar Müdürü Dr. Gökhan Duman ise şöyle konuştu: “Pfizer’in Kişiye Özel Tedavi yaklaşımı, seçilen tedavilerden görülen yararı artırmak ve hastalara daha iyi tedavi sağlamak amacıyla, doğru ilacı doğru hastayla eşleştirmek yönünde Ar-Ge yapmaktır. Amacımız, hastalarda bireysel olarak hastalığın karmaşık yapılarını anlamak ve buna dayanarak daha etkili tedaviler geliştirmektir. Kişiye özel yaklaşım ile, bir tümörün genetik profilini incelemek için moleküler ve diagnostik teknolojiler kullanarak, hastaları, kişisel olarak onlara en iyi sonuçları sağlayacak, tedavi rejimiyle eşleştirebileceğiz. Süregelen kişiye özel ilaç Ar-Ge çalışmalarının sonucu olarak birçok kanser türü ile savaşta önemli adımlar atmaya devam ediyoruz ve çok da uzun olmayan bir süre sonra kişiye özel tedavilerin hayatımızın bir gerçeği olmasını bekliyoruz.”

Ntvmsnbc


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107