İTÜ ve Ipekyol’dan Eğitim ve Akademik İş birliği

Araştırma
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Ipekyol ortak çalışmalar kapsamında eğitim ve akademik işbirliği protokolü imzaladı. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca akademik ve endüstriyel çalışmaların birb...
EMOJİLE

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Ipekyol ortak çalışmalar kapsamında eğitim ve akademik işbirliği protokolü imzaladı.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca akademik ve endüstriyel çalışmaların birbirini tamamlar nitelikte olmasının önemini vurguladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi ile Ipekyol arasında uzun süredir devam eden ortak çalışmalar Eğitim ve Akademik İşbirliği Protokolü ile bir adım daha ileriye taşındı. Üniversite – sanayi işbirliğinde yeni ufuklar açacak olan protokolün imza töreni, 11 Aralık 2017 Pazartesi günü İTÜ Rektörlüğü’nde gerçekleştirildi. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Ipekyol Genel Müdürü Uğur Ayaydın’ın imzaladığı protokol törenine, İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Berk Berkalp ve ITU-FIT Moda Tasarımı Program Koordinatörü Prof. Dr. Cevza Candan ile Ipekyol Ürün yönetimi ve Tedarik Zinciri Direktörü Özlem Tektaş Çelikkanat ve Ipekyol İnsan Kaynakları Direktörü Aysil Akcanbaş katıldı.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Karaca: “Sektörlerle yapılan anlaşmalar yeniliklere kapılar açıyor”

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca törende yaptığı konuşmada üniversite-sanayi işbirliklerini son derece önemsediklerinin altını çizdi. Prof. Dr. Karaca, gerek üniversitelerin gelişiminin gerekse ülke kalkınmasının sürdürülebilirliği için akademik ve endüstriyel çalışmaların birbirini tamamlar nitelikte olması gerektiğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Karaca, dünyanın en köklü üniversiteleri arasında yer alan ve yükseköğretimde 245 yıllık başarılarla dolu geçmişiyle marka olan İTÜ’nün, iş birliği anlaşmalarına hassasiyetle yaklaştığını belirtti. Sürdürülebilir, gerçekçi ve başarılı adımlar atmaya olanak sağlayacak önemli markalarla çalıştıklarını aktaran Prof. Dr. Karaca şöyle devam etti: “Bu açıdan da Türkiye ve dünya pazarında prestijli bir konuma sahip Ipekyol ile birlikte yürüteceğimiz çalışma ve projelerin yeni değerler üreteceğine, sürdürülebilir üniversite-sanayi işbirlikleri bağlamında öncü bir rol üstlenerek yeniliklere kapılar açacağına yürekten inanıyoruz.”

Uğur Ayaydın: “Akademiyle projelerimiz sürecek”

Ipekyol Genel Müdürü Uğur Ayaydın ise kurumların bilim ve akademi çevreleriyle yakın temasta olması ve birlikte ortak projeler üzerinde çalışmalarının önemini vurguladı. Ipekyol’un sektördeki öncü rolünden bahseden Ayaydın eğitim ve akademik işbirlikleri konusunda da çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Ayaydın, “Üniversite -sanayii işbirliklerinde sürdürülebilirliğin önemine bizler de inanıyoruz. Bu protokolle işbirliğimizi çok daha kalıcı bir zemine taşımış olmaktan büyük heyecan ve gurur duyuyoruz.” dedi.

Protokol neleri kapsıyor?

İTÜ ve Ipekyol arasında imzalanan Eğitim ve Akademik İşbirliği Protokolü; hazırgiyim perakende ve moda (moda tasarım ve teknolojisi) sektörü odaklı ortak akademik çalışmaların (proje, yüksek lisans ve doktora tezleri, bitirme tasarım projeleri vb.) planlanması ve uygulanmasını, hazırgiyim perakende ve moda sektörü alanlarında sektörel bilginin ilerlemesi ve yaygınlaşmasına yönelik bilimsel faaliyetlerde bulunulmasını ve Ipekyol çalışanlarının gelişimine yönelik profesyonel eğitimlerin tasarlanması ve uygulanmasını kapsıyor.