2100, Bilimkurgu Filmi Gibi Olacak

Araştırma
Haberin foto galerisi için tıklayınız… İngiliz gazetesi The Times’ın haberine göre, dünyanın 2100 yılında kavuşacağı ve kurgu filmlerini aratmayan teknolojik gelişmeler derlendi: – S...
EMOJİLE

Haberin foto galerisi için tıklayınız…

İngiliz gazetesi The Times’ın haberine göre, dünyanın 2100 yılında kavuşacağı ve kurgu filmlerini aratmayan teknolojik gelişmeler derlendi:

– Sadece göz kırparak internete girilebilecek.

– İnsanların kendi hücrelerinden yedek organlar üretilecek.
– İnsanlar sadece düşünce gücüyle eşyaları ve teknolojik aletleri hareket ettirebilecek. Şimdiden felçliler bir çiple bilgisayar kullanabiliyor.

– Nesli tükenen hayvan türlerinin DNA kodları çözülecek ve yeniden doğurtulacaklar.

– Genetik ve moleküler hücre yapısı ayrıştırılarak yaşlanmanın sırrı çözülecek.

– Tıpkı Terminatör veya X-Men’de olduğu gibi bir madde sayesinde, eşyaların istenilen boyutlara getirilebilmesi sağlanacak.

– Ulaşması 70 binden fazla yıl süren yıldızlara serçe parmak büyüklüğünde minik bir bilgisayar çipini seyahat ettirmek planlanıyor. Böylece yıldızlardan bilgi toplaması sağlanacak.

– 2100 yılında kanser, bugünün insanı için eski vebalar neyse o anlamı taşıyacak. Kanserli tümör oluşması riski 10 yıl önceden öngörülerek bertaraf edilecek.

– Robotlar sırayla bir fare, kedi, köpek ve maymun zekasına çıkarılacak. Robotların beyinlerine, ölümcül fikirler ürettiklerinde kendini imha edecek şekilde akıllı çipler yerleştirilecek.

– 2100 yılında uzay yolculuğu ekonomik ve pratik hale gelecek.

Güncel Haber