‘Mutlu Aile’ Formülü

İliskiler
Burcu Çalık’ın haberi Bakanlığın atadığı bin 50 danışman, sorunlu aileler ve evlenecek çiftlerle birebir yüz yüze görüşmeler yapacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, şiddetin yaşanmadığı, ...
EMOJİLE

Burcu Çalık’ın haberi

Bakanlığın atadığı bin 50 danışman, sorunlu aileler ve evlenecek çiftlerle birebir yüz yüze görüşmeler yapacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, şiddetin yaşanmadığı, mutlu ve güçlü temellere sahip aile yapısını kuvvetlendirmek için ilk büyük adımını attı. Oluşturulan "Aile Eğitim Programı" ile sorunlu ailelere, evlenmeye hazırlanan çiftlere, bire bir danışmanlar atanacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in sık sık dile getirdiği "her aileye bir sosyal danışman" uygulamasının ön ayağı olma özelliğini taşıyan program için dev eğitim seti oluşturulurken, eğitim vereceği alana göre uzmanlığa sahip bin 50 aile danışmanı da kasımda göreve başlayacak. Bu danışmanlar, ailelerle evlerinde yüz yüze görüşmeler yapacak.

11 BİN RİSKLİ AİLE…
Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan eğitim kitapları, 63 ilde sıkıntı yaşayan 11 bin aile ferdiyle yapılan görüşmeler neticesinde hazırlandı. Kitaplarda, Türk ailesine "mutlu olmanın sırları" şöyle anlatılıyor:

 EŞİNİZ DE BİR ÇİÇEKTİR: Evliliğinizde aşk sürsün istiyorsanız, iyi arkadaş olmayı öğrenin. Her gün en az 10 dakika sohbet edin. Televizyonu kapatın. Eşiniz de bir çiçek gibidir; ilk günkü gibi hoş kokulu kalmasını istiyorsanız ona özen gösterin. Evliliğinizi sürsün istiyorsanız, eski defterleri açmayın. Eşinizin kişiliğine değil, sadece probleme odaklanın. Sürekli şikayet etmeyin.

 AHLAK DERSİ VERMEYİN: Empati kurmayı öğrenin. Ahlak dersi vermeye kalkmayın. "Adam gibi koca olsaydın eve zamanında gelirdin", "ne biçim yemek bu!" gibi cümlelerden uzak durun. Daha kibar ve yapıcı olmayı deneyin. İşe yaramaz tartışma kalıplarını bırakın.

 AŞK HER ŞEYİ HALLETMEZ: Eş seçiminden dolayı pişmanlık duyan insanların aşkın her sorunu halletmekte yeterli olduğunu inandığı gözlenmiştir. Eğer, eşiniz sizi tehdit ediyorsa, kendinizi evde değil de hapishane de gibi hissediyorsanız, kocanızdan korkuyorsanız, sizi itip kakıyorsa, dövüyorsa sakın susmayın. Aile terapisini önemseyin. Sadece fiziksel değil, size acı veren her şey şiddet kapsamına girer. Hukuksal haklarınızı kullanmaktan çekinmeyin.

 YEMEK SOFRASINDA TARTIŞMAYIN: Sakın ağzınızın tadını kaçırmayın. Özellikle yemek sofrasında yapılan kavgalar, daha ciddi sorunlara kapı açar. Ciddi konuları yemekten sonraya bırakın.
 ‘AH KEŞKE’ KUTUSU: Evde "Ah Keşke Kutusu" hazırlayın. Bir hafta boyunca aile üyelerinden beklentilerinizi bu kutunun içine atın.

 İŞE SEFER TASIYLA GİDİN: Ev ekonomisi çoğunlukla tartışmaların da kaynağını oluşturur. Ortak yaşamda tutumlu olmayı öğrenin. Cebinizde gereksiz nakit ve kredi kartı taşımayın. Kredi kartı borcunuzun asgarisini değil, tamamını yatırın. Sıfır, lüks bir araba yerine, ikinci el temiz bir arabayı tercih edin. Giyimde çevrenizdeki pazar yerlerini takip edin. Mümkünse bahçenizde meyve-sebze yetiştirin. İşe sefer tasınızla gidin, böylece hem sağlıklı hem ucuz yemek yersiniz.

 NE ZAMAN TERAPİYE GİTMELİSİNİZ?: Eşinizle aranızda hemen hiç iletişim yoksa, eşiniz alkol ve uyuşturucu bağımlısıysa, size karşı nefret ve saplantısı varsa, sık sık olumsuz biriyse, boşanmayı düşünüyorsanız en kısa zamanda bir evlilik terapisine başvurmalısınız.

Sabah
 

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/