Eşinizi affetmek için 8 neden

İliskiler
  Hayat kısa İnsanlar çoğu zaman mantıksız ve bencildirler, siz yine de onları affedin. Başarılıysanız sahte arkadaşlar ve gerçek düşmanlar edinirsiniz, siz yine de başarılı olun. İnsanlara iyi d...
EMOJİLE

 

Hayat kısa

İnsanlar çoğu zaman mantıksız ve bencildirler, siz yine de onları affedin. Başarılıysanız sahte arkadaşlar ve gerçek düşmanlar edinirsiniz, siz yine de başarılı olun. İnsanlara iyi davranıyorsanız, sizin, onların arkalarından iş çevirdiğinizi ya da ikiyüzlü olduğunuzu düşünebilirler, siz yine de nazik ve iyi olun. Eğer siz dürüst ve açık sözlüyseniz insanlar sizi kandırmaya çalışacaklardır, siz yine de dürüst ve açıksözlü olun. Hayatta karşınıza ne çıkarsa çıksın siz daima iyi ve dürüst olun. Bunu kendinize borçlusunuz.

Mükemmel olmadığınızı unutmayın

Kimse mükemmel değildir. Bunu asla unutmayın. Hepimiz insanız ve hata yaparız, önemli olan bu hatalardan ders almaktır. Hatasından ders alan ve pişman insanlara alçakgönüllülük gösterin ve onları affedin.

Hz. Abdullah (r.a.) rivayet ediyor: “Mü’min, başa kakan, lanet eden, çirkin davranışlarda bulunan, edebe aykırı konuşan değildir ” Tirmizi, Birr: 48.

Olayı kişisel almayın

Bunu yapmak zor olabilir ama hayattan minimum acı ve darbe almak için bunu yapmalısınız. Bazen biri sizi görmezden geliyor ya da sizinle konuşmak istemediği için mesajlarınıza cevap vermiyor sanabilirsiniz. Halbuki o, sadece kendi hayatıyla meşguldür. Hepimiz kimi zaman bunu yaparız, insanların her hareketlerini kişisel almayın ve kendinizi sıkmak yerine yolunuza devam edin.

Boşverin

Size her kötülük yapan ya da ters bakan kişiyi nefret listenize yazmayın, bazen tek yapmanız gereken boş vermektir. Birinin yaptığını unutmak kolay değildir hatta çoğu zaman imkânsızdır ama boş vermek daha kolay ve rahatlatıcıdır. Bazen, bir şeylere hemen boş veremeyebilirsiniz, bu da bir sorun değil. Kendinize zaman tanıyın ve sizi kızdıran ve üzen davranışları boşvermeye hazır olduğunuzda boşverin gitsin. İnanın bu, size üzülmenizden çok daha iyi gelecek.

Ebu Hureyre (r.a.) rivayet ediyor: “Mümin bir koca, mü’min hanımına kin duymasın, ondan nefret etmesin. Şayet onun bir huyunu beğenmezse, başka bir huyundan hoşlanabilir.” Müslim, Rada’ :61.

Kendinizi onun yerine koyun

Bunu tam olarak yapabilmenizin bir yolu yok ama elinizden geldiğince yapmaya çalışın. Belki onu affetmenizi kolaylaştırır.

Hz. Aişe (r.a.) rivayet ediyor:

„Ey Aişe, Allah rıfkı sever (kullarına karşı lütufkârdır ve yumuşaklıkla muamele eder). Sert ve kaba davranışlar karşılığında vermediği lütuf ve iyiliği, yumuşak söz ve davranış için verir.” Buhari, Edep; Müslim, Birr: 77.

Sözcükleri söyleyin

Bazen olay bu kadar basittir. Eğer birini affetmek istiyorsanız ona gidip ”Seni affettim, Seni Seviyorum” Deyin. Eğer henüz bunu yüzüne söylemeye hazır değilseniz kendi kendinize, yüksek sesle, birkaç kez söyleyin. Bu sizi rahatlatacak ve sonrasında söylemek istediğiniz kişinin yüzüne söylemenizi kolaylaştıracak.

Ebu Said el- Hudri’ nin (r.a.) rivayetine göre, Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur: „Erkek hanımına, hanım da beyine sevgiyle baktıklarında Cenab-ı Hak da onlara rahmet nazarıyla bakar. Şayet erkek hanımının ellerinden tutarsa, her ikisinin de günahları parmaklarının arasından dökülür.” Camiü” s-sagir,2;333.

Onunla yüzleşin

Biriyle yüzleşmek kötü bir şey değildir, bundan kaçınmayın. Bu, son derece sağlıklı bir yöntemdir. Birbirinize uzun süre öfke duymanızı, kırılmanızı ve ilişkinizi (eğer kurtarılmaya değerse) kurtarmanızı da kolaylaştırır.

Onu neden sevdiğinizi hatırlayın

Eğer karşınızdaki kişi düşmanınız değilse, onu neden sevdiğinizi hatırlamak iyi bir yöntem olacaktır. Kızgın olduğunuz kişiyi neden sevdiğinizi düşünün. İlişkinizin kurtarılmaya değer olduğunun farkına varın ve iyi anılarınızı hatırlayın. Bu, onu affetmenize yardımcı olacaktır.

Hepimizin affetmekle ilgili çözmesi gereken sorunları var. Unutmayın ki birini affetmek, onu özgür kıldığı kadar sizi de özgürleştirir. Hayatınızda nefrete, öfkeye ve kine yer bırakmayın.

Enes b. Malik (r.a.) şöyle rivayet etmiştir-Peygamberimiz (s.a.v) bir sahabi ile beraberdi. O sırada başka birisi geldi:

– Ey Allah” ın Resulü, ben şu zatı çok seviyorum dedi. Resulullh (s.a.v):

-Kendisini sevdiğini ona bildirdin mi? diye sordu. Sahabi:

– Hayır, bildirmedim dedi. Resulullah (s.a.v):

– Öyleyse bildir, buyurdu.

Bunun üzerine o kimse diğerine yaklaştı:

– Ben seni Allah için seviyorum dedi. O da:

– Beni kendisi için sevdiğin Allah da seni sevsin karşılığını verdi. Ebu Davud, Edeb:113./ Dinihaberler.com/Kadınve Kadın