Günlük Tutan Çocuklar Daha Planlı

Çocuk
Zaman’ın haberine göre, gün içerisinde yaşadıklarını satırlara aktaran çocuk, yalan söylememeyi de öğreniyor. Sempati Psikolojik Danışmanlık Merkezi‘nden psikolog Ramazan Özarslan, küçük y...
EMOJİLE

Zaman’ın haberine göre, gün içerisinde yaşadıklarını satırlara aktaran çocuk, yalan söylememeyi de öğreniyor. Sempati Psikolojik Danışmanlık Merkezi‘nden psikolog Ramazan Özarslan, küçük yaşta düzenli şekilde günlük tutmanın sosyal fobi sıkıntısı çeken çocukların kendilerini ifade etmelerinde büyük fayda sağlayacağını söyledi. Özarslan, günlük tutmanın çocuklarda sorumluluk alma, yalan söylememe, günün muhasebesini yapma, verilen görevi yerine getirme, ders takibi ve bir işi günü gününe yapma alışkanlığı kazandırdığını belirtti.

Kendini sözlü ifade edemeyen çocuklar günlük tutma alışkanlığıyla sosyal fobilerini yenebilir. Günlük tutan çocuğun kendine özgüveni tam olur. Kendini ifade etmesi daha kolay olur. Özarslan, çocukların okuldan eve geldiğinde günlüğünü yazmaya başlayınca aynı zamanda hayatı planlı ve programlı yaşamayı da öğreneceğini belirtti.

Manavgat’a bağlı Side beldesinde 6 yıldır yaşayan Hollandalı pedagog Melissa Jimnial, çocuklarda küçük yaşta günlük tutma alışkanlığının, hayatı programlama ve günlük olayları analiz etme becerilerini güçlendireceğini ifade etti. Melissa Jimnial, Avrupa ülkelerinde küçük yaşta günlük tutma alışkanlığının teşvik edildiğini belirtti. Jimnial, günlüklerin zamana ve tarihe not düştüğü için çok kıymetli evrak olduğunu da ifade etti.

35 yıldır günlük tutuyor

Side Müzesi restoratörü Beydaze Yaycıoğlu, 35 yıldır düzenli şekilde günlük tuttuğunu söyledi. Beyzade Yaycıoğlu, günlük tutma alışkanlığını ilköğretime devam eden iki kızına da kazandırdığını kaydetti. Günlüklerinden seçme yaparak kitap hazırlamayı düşündüğünü de belirten Yaycıoğlu, bugüne kadar oluşturduğu 40 ajandayı gözü gibi koruduğunu ifade etti. Yaycıoğlu, "Sıkıntı ve stresten günlük yazarak kurtuluyorum." dedi.