Emziren anne nasıl beslenmeli?

Çocuk
Anne sütü, bebeklerin sağlığı ve bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi için büyük önem taşıyor. Anne sütü ile beslenen çocuklarda başta enfeksiyon hastalıkları olmak üzere birçok hastalığın ve alerjiler...
EMOJİLE

Anne sütü, bebeklerin sağlığı ve bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi için büyük önem taşıyor. Anne sütü ile beslenen çocuklarda başta enfeksiyon hastalıkları olmak üzere birçok hastalığın ve alerjilerin görülme sıklığı azalmakla birlikte beyin ve zeka gelişimi daha iyi oluyor. Bu nedenle emzirme sürecinde beslenmeyi önemsemek gerekiyor. Pudra.com’un haberi..

Emzirirken nelere dikkat etmeli?

Dengeli beslenmek, günde 6 öğün beslenmek ve bu öğünleri atlamamak

Günde yaklaşık 4 litre sıvı almak. Çünkü sıvı tüketimi süt üretimi artırır.

Taze meyve suyu, süt gibi besleyici içecekler tüketmek

Hamilelik sırasında alınmış olan prenatal vitaminlere emzirme sürecinde de devam etmek

Bir emzirme rutini oluşturmaya çalışmamak gerekir. Çünkü bebekler zaten 6 veya 8 haftada kendi rutinlerini oluşturuyorlar.

Emzirirken nasıl beslenmeli?

Bol miktarda meyve ve sebze (Günde en az beş porsiyon hedeflenebilir)

Enerji, süt üretimi için çok önemlidir. Bu nedenle enerji vermesi için bol miktarda ekmek, pirinç ve patates gibi nişastalı yiyecekler tüketilmesi gerekir.

Bazı kadınlarda bebeğin doğumundan sonra bağırsak ve kabızlık sorunları görülür. Lif bu gibi durumlarda çok gereklidir. Kahverengi ekmek, makarna, pirinç, bakliyat, meyve ve sebzelerde lif bulunduğunu hatırlatalım.

Yağsız et ve tavuk, balık (biri yağlı balık olmak üzere haftada en az iki kez balık), yumurta ve fasulye, mercimek türü bakliyat gibi protein kaynaklarını almak gerekir.

Süt, peynir ve yoğurt gibi kalsiyum içeren süt ürünleri çok önemlidir. Kalsiyum alımı, hızlı gelişen kemikleri beslediği için hamilelikte olduğu kadar emzirirken de çok önemli olduğunu unutmayın.

Emzirme döneminde hangi yiyeceklerden uzak durmalı?

Haftada iki orta boy teneke kutu ton balığından fazla yemek doğru değildir. Çünkü bu balıklarda bulunan cıvanın bir miktarı sütünüze karışır ve yüksek miktarda cıva bebeklerin sinir sisteminin gelişmesine zarar verebilir.

Emzirdiğiniz süre içinde başka her türlü yiyeceği normal miktarda yiyebilirsiniz. Ancak ailenizde alerji gibi sorunlar olmuşsa dikkat etmek gerekir.

Katkı maddeli ürünlerden kesinlikle uzak durulmalı.

Fazla baharat ve şarküteri bebeklerde gaz yaptığından sakınılması gereken besinlerdir.

Brokoli, soğan, lahana, yeşil biber gibi gaz yapan yiyeceklerden de sakınılması bebeğin gaz problemi açısından çok önemli.

Genel kuralı unutmayın: sizi etkileyen bir yiyecek, büyük olasılıkla bebeğinizi de etkiler.