Çocuklar için eğlenceli ev oyunları

Çocuk
Çocuklar, dört beş yaşına geldiklerinde artık karşılıklı oyun oynamak çok daha kolay ve eğlenceli olur. Gelişen teknolojinin hayatımıza teklifsizce girmesi artık çocuklarımızın sanal birer  dünya oluş...
EMOJİLE

Çocuklar, dört beş yaşına geldiklerinde artık karşılıklı oyun oynamak çok daha kolay ve eğlenceli olur. Gelişen teknolojinin hayatımıza teklifsizce girmesi artık çocuklarımızın sanal birer  dünya oluşturmsına da neden oldu. Unutmayın ki çocuğunuzla birlikte zaman geçirmeniz onun ileride daha sosyal ve uyumlu bir çocuk olmasına da zemin hazırlayacaktır.

İşte biz de çocuklarınızla oynayabileceğiniz hem eğlenceli hem de eğitici oyunları araştırdık.Kadın ve Kadın’a göre evde oynanabilecek en güzel 4-5 yaş oyunları..

Sıcak-soğuk oyunu

Bu yaş grubu çocukların çok sevdiği bu oyunu evde ailece oynayabilirsiniz. Bir yere bir nesneyi saklayın. Sonra çocuğunuz evde onu ararken nesneye yaklaştığında “sıcak” diye, uzaklaştığında ise “soğuk” diye tekrarlayın. Bu oyunu, nesnenin yerini belirtmek için el çırparak da oynayabilirsiniz. Sakladığınız nesneye yaklaştıkça el çırpmayı kuvvetlendirin, uzaklaştıkça yavaşlatın. Sonra o nesneyi saklasın, siz arayın.

Nesi var oyunu

Kalabalık çocuk grubuyla oynanabilecek bu oyunu çocuğunuzla evde başbaşayken de oynayabilirsiniz. Bir nesne belirleyin ve çocuğunuz size “nesi var?” diye sorduğunda aldığı dolaylı yanıtlarla belirlenmiş nesnenin ne olduğunu anlamaya çalışsın. Örneğin seçtiğiniz nesne televizyon ise şöyle bir diyalog olacaktır: – Nesi var? – Camı var. – Nesi var? – Kumandası var.

Aile albümü oyunu

Aile fotoğraflarınız bir albümde düzenli durmuyorsa ya da tekrar düzenlenmesi gerekiyorsa bunu çocuğunuzla bir oyuna çevirerek yapabilirsiniz. Fotoğraftakiler hakkında sohbet etmek, kim kimdir gibi sorularına cevap vermek, fotoğrafları kronolojik sıraya dizmek, çocuğunuzun olayları sıraya dizmek, planlama, organizasyon ve akrabaları tanıma becerilerinin gelişmesine katkıda bulunur.

Yemek pişirme oyunu

Çocuğunuzu mutfak işlerine alıştırmak için yemek pişirme oyunu iyi bir fırsattır. Önce hangi yemeğin pişirileceğine karar vermek, sonra malzemeleri listelemek, gerekli miktarları ayarlamak ve anlatarak sırasıyla malzemeleri kullanarak yemeği yapmak, onun organizasyon becerisini geliştirir. Tabii ona da bir şeyleri karıştırmak, hamura şekil vermek, basit şeyleri doğramak gibi işleri vermelisiniz. Hatta hamura şekil verme işinde kendi hazırladığı hamuru kendi eseri olarak sadece onun yiyebileceğini söyleyerek, ona değerli bir iş yaptığı hissini verebilirsiniz.

Sınıflandırma oyunu

Boya kalemleri, bozuk paralar, çubuklar, bardaklar, kaşıklar, çakıl taşları gibi pek çok eşyayı bir araya getirin. Bu nesnelerden herhangi birinden oluşan bir grubu masaya yayın ya da hakkında konuşabileceğiniz nesne gruplarını bulun. Çocuğunuzdan bu nesneleri uzunluk, ağırlık, adet ve renklerine göre sıralamasını isteyin. Farklılıklar hakkında konuşun ve “mavi ve yuvarlak olanlar” gibi renk ve şekillerine göre sınıflandırmasını isteyin. Çocuk bunu başardıktan sonra farklı nesneleri ebat veya ağırlığına göre sıralamasını isteyin. Bu oyun onun matematik becerisinin gelişmesine destek olur.

Televizyon oyunu

Çocuğunuzla birlikte, karakterlerini iyi tanıdığı bir televizyon programını izlerken, ondan gözlerini kapatarak dikkatle programı dinlemesini isteyin. Hangi karakterin konuştuğunu sorun. Daha sonra çocuğun gözünü açarak doğru cevap verip vermediğini görmesine izin verin. Oyunu program boyunca sırayla oynayın. Bu oyun, çocuğun düşünme becerisini geliştirir…


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107