Nevşehir’de Balon Faciası

Doğal Yaşam
Nevşehir’de çoğu İngiliz olan turist grubunu gezdirmek için havalanan sıcak hava balonu, Avanos İlçesi Zelve-Paşabağı arasında 200 metre yükseklikten düştü. Olayda İngiliz Kevin John Beurle haya...
EMOJİLE

Nevşehir’de çoğu İngiliz olan turist grubunu gezdirmek için havalanan sıcak hava balonu, Avanos İlçesi Zelve-Paşabağı arasında 200 metre yükseklikten düştü. Olayda İngiliz Kevin John Beurle hayatını kaybederken, İngiliz pilot ile 9 turist yaralandı.
 
Avanos İlçesi’ne bağlı Zelve Beldesi’ndeki Paşabağı ören yerinden, bir süre önce sahibi değişen Kapadokya Balons Şirketi’ne ait sıcak hava balonu, saat 06.30’da İngiliz pilot 31 yaşındaki Michale Miners yönetiminde havalandı. Ancak balon, yer ekibinin bıraktığı halatlardan sonra yaklaşık 200 metre yükseldikten henüz bilinmeyen nedenle yere çakıldı.

Olayda İngiliz turist Kevin John Beurle hayatını kaybetti. Balonun sepetinde bulunan 9 turist ile pilot Miners yaralandı. Yaralanan Harry Dawson, Corel Ceres, Suzi Lois, Michael Kaus, Juilet Ruthbuas, Milcom Cold, Jenny Mayce, Boyn Lois ve soyadı belirlenmeyen David adlı turistler, ambulans ve özel araçlarla Nevşehir İ. Şevki Atasagun Hastanesi’ne kaldırıldı. Pilot Michale Miners ise Özel Kapadokya Hastanesi’ne kaldırıldı.

Teknik arıza, ters bir rüzgar veya pilotaj hatası yüzünden mi düştüğü henüz saptanamayan kazanan ardından Cumhuriyet Savcısı olay yerine gelerek, ceset üzerinde inceleme yaptı. Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, kazayla ilgili olarak DHA muhaberine şu bilgiyi verdi:

“Saat 06.30 sıralarında meydana gelen kazada malesef, balonda bulunan 10 turistten biri öldü. Bu ölümün balonun inişi mi yoksa bir atlama sonucu mu meydana geldiği henüz belirlenemedi. Balon kalkıştan hemen sonra yere düşmüş. Kazanın neden kaynaklandığı savcı ve jandarmamızın yapacağı soruşturmanın ardından belirlenecek. Kazada ölen turistin İngiliz uyruklu olduğunu biliyoruz.”

Öte yandan Nevşehir İ. Şevki Atasagun Hastanesi’nde kaldırılan yaralı 9 turistten vücudunun birçok yerinde kırık olan bir turistin Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edileceği belirtildi.