Kayıp Kızlar EMO mu?

Doğal Yaşam
HABER: ENGİN DİNÇ  İstanbul’da bir hafta önce kaybolan iki kız İzmir’de bulundu. 13-14 yaşlarındaki iki arkadaşın MSN’de tanıştıkları erkek arkadaşının evinde kaldıkla...
EMOJİLE

HABER: ENGİN DİNÇ 

İstanbul’da bir hafta önce kaybolan iki kız İzmir’de bulundu. 13-14 yaşlarındaki iki arkadaşın MSN’de tanıştıkları erkek arkadaşının evinde kaldıkları öğrenildi. Kızların ‘Emo’ olarak bilinen akıma sempati duydukları iddia edildi.

İzmir’de bulunan Büşra E. ve Cansu B. İstanbul Bağcılar’daki evlerinden 24 Haziran günü ayrılıp izlerini kaybettiren Büşra E. (13) ve (14) Cansu B. İzmir’in Buca İlçesi’nde polisler tarafından bulundu. Devriye gezen polisler, dün akşam saatlerinde Buca İlçesi’nde 3 erkekle 2 kızı gezerken görüp kimlik sordu. Üzerlerinden kimlik çıkmayan kızlardan şüphelenen polis onların kayıp Büşra E. ve Cansu B. olduğunu fark ederek 3 erkek arkadaşlarıyla Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. İki kızın, evden kaçtıktan sonra İstanbul’da E. adındaki arkadaşlarında kaldıkları ve dün saat 15.00’te otobüsle İzmir’e geldikleri belirlendi. İntenetten tanıştıkları G.T., M.A.E. ve Ö.Ç. adlı erkek arkadaşlarıyla buluşan iki kız bir kaç saat sonra polis tarafından bulundu. Rahat tavırlarıyla dikkat çeken kızlar, neden evden kaçtıkları yönündeki soruları yanıtsız bıraktı.

Evden kaçan kızların marjinal olarak bilinen ancak gençler arasında giderek yayıldığı belirtilen ‘Emotional’ (duygusal) akımına dahil olmalarından kaynaklandığı öne sürüldü.

‘EMOTIONAL’ (EMO) AKIMI NEDİR?

Emo, 1980’lerin punk kültüründen kaynaklanan ve sonu kötü biten aşklar ve kalp kırıklıklarını konu alan bir akımdır. Kendine özgü müzikleri olan bu akım bir ‘alt-kültürü’ ifade eder. Ancak bu müzik akımı fazlasıyla popüler olmuş, bunun sonucu olarak da “satılmış” (sold out) olarak tanımlanmış, ardından pek çok punk tarafından bütünüyle reddedilmiştir. Emo, hardcore punk’ın bir kolu olarak boy gösterirken zamanla kendi başına bir tür olmuştur. Emo’nun açılımı Emotional Rock olmakla birlikte artık bir müzik tarzından daha çok bir yaşam tarzı haline gelmiştir. Bir Emo’nun düşüncelerini dış görünüşünden kolaylıkla anlayabilirsiniz…
 

Emo rock genellikle daha ergenlik çağından kurtulamamış 14-21 yaş arası erkelerin icra ettiği müziktir. Emo olmak demek şikayetçi, mutlu günü olmayan, mızmız bir tip demektir aslında… Zaten yaşadıkları duygusal boşluk dolayısıyla kişilikleri oturmamıştır ve kendilerine güvenleri de zayıftır. Genelde bu yüzden sosyalleşemez ve kendilerini soyutlarlar.
 

Ancak kimi zaman kollarında jilet izi de görebilirsiniz. Bu durum onların hassas yapısına ters görünse de hayata isyan ettiklerini göstermek isterler… Tabi felsefelerini yansıttığını inandıkları dövmeleri de unutmamak gerekiyor.  Emo’lar ayrıca kendi aralarında harfleri yumuşatarak mesajlaşır, çekildikleri resimlerde tepeden poz vermeyi severler…  
Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde grup kuran bu gençlik akımı, cinsel açıdan da marjinal tercihlere yönelebilmektedir. Özellikle yurtdışındaki Emo’lar arasında satanistler de olduğu söylense de akımın yerli temsilcileri bunu pek kabul etmiyor. Emo’ların bu açılardan tehlikeli sularda yüzen bir akım olduğunu söylemeye gerek bile yok sanırım…
 

En bilinen Emo rock müzik yapanlar arasında Amy Lee, Avril Lavigne, My Chemical Romance , Kasabian , Avenged Sevenfold , Fall Out Boy , Panic! At The Disco gibi isimler bulunur. 

Emo’larla bir diğer alt-kültür olan ‘Hip-Hop’çılarla aralarında bir sürtüşme olduğu da gerçektir. İnternetteki sosyal paylaşım gruplarında Hip-Hop’çıların Emo’lara oldukça sert sözlerle yüklendikleri videoları izleyebilirsiniz.