140 Günde İngilizce Öğrendiler

Doğal Yaşam
Almanya’nın Berlin şehrinde yaşayan 27 yaşındaki Camilla Rjoks’un hayatı arkadaşlarının tavsiyesiyle değişti. Rjoks, mart ayı başında Bursa’nın İnegöl ilçesi Deydinler Köyü’ne ...
EMOJİLE

Almanya’nın Berlin şehrinde yaşayan 27 yaşındaki Camilla Rjoks’un hayatı arkadaşlarının tavsiyesiyle değişti. Rjoks, mart ayı başında Bursa’nın İnegöl ilçesi Deydinler Köyü’ne geldi; ancak bu şirin köyden kopamadı. Üstelik köylüye İngilizce öğreterek iletişim kurmanın yolunu da buldu. Köyün sakinleri ise evlerinde misafir ettikleri Rjoks’a kendi evlatları gibi bakıyor, ülkesine dönmesini istemiyor.  
 
Alman turist, "Geldiğimde hiç Türkçe bilmiyordum. Türk insanının misafirperverliği ve sıcak yaklaşımı sonucunda kısa sürede az da olsa Türkçe konuşmaya başladım.” diyor. Zamanla Türk örf ve âdetleri hakkında da bilgi sahibi olduğunu anlatan Rjoks, şöyle devam ediyor: "Köylülerle sohbetim sırasında İngilizce konuşmak istediklerini öğrendim. Bunun üzerine derslere başladım. Genç-yaşlı herkes talep edince çocuklar, gençler ve yetişkinlerden oluşan 3 ayrı grup oluşturdum. Köylü kadınların da katıldığı derslerde farklı metotlarla İngilizce eğitimi verdim. Genellikle oyun yöntemiyle anlattım. Sonunda başardım ve 140 günde köylüye İngilizce öğrettim." Boş zamanlarında köylüye meyve bahçelerinde yardım ettiğini belirten Rjoks, "Ben de ülkeme döndüğümde burada geçirdiğim günleri, köyün güzelliğini ve Türk insanını anlatacağım. Daha önceki önyargılarım yok oldu." diyor.