İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sosyal projelerine bir yenisini daha ekledi. Çocukların sokaklarda çalıştırılmasını önlemede katkı sağlayacak Sultanbeyli Çocuk ve Gençlik Merkezi törenle hizmete açıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü tarafından yürütülen ve b– Sultanbeyli Belediyelerinin ortaklaşa hayata geçirdiği İç Göç Entegrasyon Projesi (İGEP), AB tarafından da destekleniyor. Sultanbeyli Çocuk ve Gençlik Merkezi’nin açılış törenine Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Selamet, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve belediye yetkilileri katıldı.
Yoğun bir katılımın olduğu tören, Kayışdağı Darülaceze Çocuk Evi’nin ritim grubunun gösterisiyle başladı. Sultanbeyli meydanında gerçekleştirilen törenin ardından açılışı yapılan merkezi gezen devlet bakanları ve yerel yetkililer, merkezin işleyişi hakkında Kayışdağı Darülaceze yöneticilerinden bilgi aldı.
Sokakta çalışan çocuklar eğitimle kazanılacak
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Sultanbeyli Belediyesi’nin işbirliği ile hayata geçirilen ve AB’nin de fon desteğinin alındığı Sultanbeyli Çocuk ve Gençlik Merkezi, özellikle göç ile İstanbul’a gelen, sokakta çalışan ya da çalışma riskiyle karşı karşıya bulunan çocukların sağlıklı bireyler olarak gelişimini desteklemek amacıyla faaliyet gösterecek. Merkez, 6-9, 10-13, 14-16 yaş grupları ve bu yaş grubundaki çocukların aileleri için de eğitim, sosyal aktiviteler ve kişisel gelişim programlarıyla hizmet verecek.
Aileler çocuklarının kaydını yaptıracak
Çocuğunun merkeze kaydını yaptırmak isteyen ebeveyn, telefonla ya da merkeze gelerek ön kayıt başvurusunda bulunacak. Yapılan sosyal incelemenin ardından merkeze kaydı yapılan çocukların psikososyal durum tespitleri yapılacak.
Her çocuğa ayrı rehabilitasyon planı…
Psikolog, Pedagog, sosyal çalışmacı ve öğretmenler tarafından değerlendirmeye alınan çocukların her biri için ayrı bir rehabilitasyon planı çıkarılıyor. “Çocuğun neye ihtiyacı var?” sorusuna kesin yanıt alındıktan sonra rehabilitasyon çalışmalarına başlanan çocuk öncelikle; bireysel danışmanlık, psikososyal destek hizmetleri, eğitim desteği, bilgisayar eğitimi, öz bakım – hijyen, çocuk hakları eğitimleri ve sağlık gibi alanlarda eğitim alıyor. Eğitimin devamında ise çocuğun ilgi alanına göre sanatsal ve kültürel alanda yönlendirmeler yapılacak. (resim, heykel, satranç, folklor). Kütüphane hizmetlerinden de yararlandırılacak olan çocuk, zamanla sportif etkinliklere de yönlendirilecek. (futbol, basketbol, judo, voleybol, taekvando, jimnastik vb.)
Merkez başvuru telefonu;
0216 398 09 05 – 06 – 07