8. Türkçe Günleri Başlıyor

Doğal Yaşam
İzmir‘de Konak Belediyesi ile Dil Derneği‘nin ortaklaşa düzenlediği 8. Türkçe Günleri, 26 Eylül’de başlıyor. 77. Dil Bayramı’yla birlikte kutlanacak günlerin ana teması "D...
EMOJİLE

İzmir‘de Konak Belediyesi ile Dil Derneği‘nin ortaklaşa düzenlediği 8. Türkçe Günleri, 26 Eylül’de başlıyor.

77. Dil Bayramı’yla birlikte kutlanacak günlerin ana teması "Dil Bilinci", sloganı ise"Okudum Türkçe, Yaşadım Türkçe" olarak belirlendi.

Türkçe Günleri‘ni, dildeki bozulmalara dikkat çekmek için düzenlediklerini belirten Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan söyleşi, oyun, konser ve sergilerle dolu bir program hazırladıklarını, etkinlikleri okullarda sürdüreceklerini söyledi.

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi yanındaki Türkçe Taşı’nda yapılacak açılış töreninde, Türkçe’ye Emek Ödülleri verilecek. Ödüller dil, konuşma, yazın İzmir özel ve genç emek dallarında sahiplerini bulacak.

Dr. Selahattin Akçiçek, Eşrefpaşa Kültür Merkezi’nde "Dilim Dilim Dilim" karikatür sergisi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın "Şarkının Türkçe‘si" Konseriyle başlayacak etkinlikler, Başkan Tartan ve Dil Derneği İzmir Temsilcisi Bekir Yurdakul’un açılış konuşmalarıyla devam edecek.

8. Türkçe Günleri 14, 15 ve 16 Ekim tarihlerinde okullarda devam edecek. Yazarlar Gültepe, Karataş, Dokuz Eylül ve Halitbey İlköğretim okullarıyla Atatürk, Selma Yiğitalp ve 50. Yıl liselerinde öğrencilerle buluşacak. Ayrıca hayalî Deniz Özgökbel, Hacivat-Karagöz oyunu sergileyecek.