İstanbul’u Keşfediyorlar

Doğal Yaşam
Turizm Müdürlüğü’nün sürdürülebilir projelerinden olan “İstanbul Kültür Elçileri Projesi” kapsamında çalışmalar devam ediyor. İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilmesi ...
EMOJİLE

Turizm Müdürlüğü’nün sürdürülebilir projelerinden olan “İstanbul Kültür Elçileri Projesi” kapsamında çalışmalar devam ediyor.

İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilmesi ile birlikte öncelikle şehrin dinamik kitlesi olan gençlerin İstanbul’u bilmesi, sevmesi ve turizme dönük bilinçlendirilmesi amacıyla Turizm Müdürlüğü tarafından oluşturulan ve sürdürülebilir projelerinden olan “İstanbul Kültür Elçileri Projesi” kapsamında bu yılki seminer ve kültür gezileri Marmara Belediyeler Birliği sponsorluğunda yeniden başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Müdürlüğü’nün yürüttüğü İstanbul Kültür Elçileri Projesi’nin bu yılki ilk semineri, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Zeynep Ertuğ tarafından “İstanbul Kent Yaşamında Kutlamalar” konulu seminer oldu.

Osmanlı Dönemi’nde devletin İstanbul’da yapılan kutlama, şenlik, festival, düğün ve törenler gibi halkın ortak sevincini yansıtan etkinliklere verdiği önemin anlatıldığı seminer, gönüllü kültür elçilerini bir dönem İstanbul’unun kutlama ve şenliklerine götürdü.

Program boyunca şehrin genel panoramasını görme imkânı bulan gönüllü kültür elçileri seminerle, özellikle dönemin günlük yaşamına, şenlik, düğün ve tören kültürüne dair bilgi sahibi olma imkanı yakaladı.

Konusunda uzman kişiler tarafından verilen seminerler, programın sponsoru Marmara Belediyeler Birliği‘nin desteğiyle devam edecek.

Detaylı bilgi için:
Tel: 0212 380 22 13/15 (143)