Kayak Merkezleri Doldu Taştı

Doğal Yaşam
Kayak merkezleri, yarıyıl tatilinde büyük bir hareketlilik yaşıyor. Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden Uludağ, Palandöken, Kartalkaya ve Sarıkamış‘ta bulunan otellerde neredeyse boş y...
EMOJİLE

Kayak merkezleri, yarıyıl tatilinde büyük bir hareketlilik yaşıyor. Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden Uludağ, Palandöken, Kartalkaya ve Sarıkamış‘ta bulunan otellerde neredeyse boş yatak kalmadı.

Bazı oteller rezervasyonları şimdiden kapattı. Türkiye genelinde ilk ve orta eğitim kurumlarında okuyan yaklaşık 15 milyon öğrenci ile 600 bin öğretmen 22 Ocak’ta tatile girdi. Kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı Uludağ’daki otelciler, sezonu geç açmanın sıkıntısını yaşıyor. Kar yağışının geç kalması sebebiyle kötü günler geçirdiklerini kaydeden otelciler, yılbaşından sonra yarıyıl rezervasyonlarının çok iyi olduğunu belirtiyor.

Uludağ Otelciler Birliği Başkanı ve Genç Otel sahibi Serdar Yazıcı, doluluk oranının yüzde yüze yaklaştığını söyledi. Grand Yazıcı Oteli Müdürü Güray Büyükçakır, geçen yıllara oranla daha iyi bir sezon yaşadıklarını aktardı. Büyükçakır, "Bizim için bu sezon birinci üniversite dönemi 17-21 Ocak, ikinci üniversite dönemi 24-28 Ocak tarihlerinde idi. Bu dönemde otelimiz tam doluluk yaşıyor." şeklinde konuştu. Ağaoğlu My Resort Otel Önbüro Müdürü Murat Pınarcı, tatil için rezervasyonların büyük bölümünü kapattıklarını belirtti: "Otelimizde sömestr tatilinin ilk haftası doldu, ikinci hafta bitmek üzere."

Kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu Palandöken’de durum farklı değil. Rezervasyonların büyük çoğunluğunu şimdiden dolduran işletmeler memnun. Palandöken Polat Rönesans Otel Satış Şefi Beyza Gödekmerdan, önceki yıllara göre güzel bir sezon geçirdiklerini vurguladı. Palandöken Dedeman Otel, sömestr tatili için ‘7 kal, 6 öde’ paket programını hayata geçirdi. Tatilciler kişi başı 300 TL para ödeyecek. Kar kalınlığının 1,5 metreye yaklaştığı Sarıkamış‘ta da oteller mart ayına kadar rezervasyonları bitirdi.