Mahkum Kurbağa!

Doğal Yaşam
Nadir bulunan kara kurbağa türünün Tanzanya’da yarım futbol sahası büyüklüğünde bir alanda yaşadığı ortaya çıktı. Uzmanlar: Küresel iklim ve ormanlık alanların azalması yaşam alanlarını yok ediy...
EMOJİLE

Nadir bulunan kara kurbağa türünün Tanzanya’da yarım futbol sahası büyüklüğünde bir alanda yaşadığı ortaya çıktı. Uzmanlar: Küresel iklim ve ormanlık alanların azalması yaşam alanlarını yok ediyor

İngiltere’nin Devon bölgesinde bulunan Whiteley Vahşi Yaşam Merkezi’nde görevli bir grup araştırmacı Afrika’nın doğusundaki Tanzanya’da yaptıkları çalışmada dünyanın en nadir bulunan kara kurbağası türünün yaşadığı yeri keşfetti.

Uzungwa isimli ormanlık koruma alanında bir futbol sahasının yarısı büyüklüğündeki 300 metrekarelik alanda yaşayan kurbağa türü soy araştırmaları yapan uzmanları oldukça heyecanlandırdı. Dünyada başka hiçbir yerde yaşamadığı düşünülen kara kurbağalarının nesillerinin tükendiği sanılıyordu.

İklim değişikliklerinin hayvanların yaşam alanları üzerindeki etkilerini incelerken yeni bir kurbağa türü bulan ekipten Hamidu Seki " Küresel ısınma ve ormanlık alanların azalması bu kurbağa türünü 300 metrekarelik bu küçük alana mahkum etmiş. Yine de onları yaşarken görmek bizi sevindirdi" dedi. Araştırma ekibinden Miker Bungard ise halen nadir bulunan 3 kurbağa türünü daha aradıklarını ancak 10 yıllık çalışmalarda bir sonuca ulaşamadıklarını söyledi.

Sabah