Penguen Gibi Tavuk Şaşırttı

Doğal Yaşam
Sakarya’nın Karapürçek İlçesi Harmanlı Köyü’nde gögüs kısmında yaşadığı deformasyonun ardından penguen gibi yürümeye başlayan tavuk görenleri hayrete düşürüyor. Normal bir tavuk iken bir g...
EMOJİLE

Sakarya’nın Karapürçek İlçesi Harmanlı Köyü’nde gögüs kısmında yaşadığı deformasyonun ardından penguen gibi yürümeye başlayan tavuk görenleri hayrete düşürüyor.

Normal bir tavuk iken bir gecede sırtı öne doğru gelen ve dik yürümeye başlayan tavuğun neden böyle olduğuna ilişkin ise herhangi bir bilgi yok.

Sahibinin kümesinde diğer hayvanlar ile birlikte yaşayan penguen tavuk, diğer tavuklardan uzak duruyor.

Yem yemek ve su içmek için eğilmesi hayli zahmetli olan tavuk, özellikle yavaş yürüyüşünde bir penguenden farksız hale geliyor. Yürüyüşü pengueni andıran tavuk ayrıca kanatlarını da kullanamıyor. Diğer tavukların dışlamasından dolayı yalnız dolaşan penguen yürüyüşlü tavuğa sahibi kınalı diye sesleniyor.

Harmanlı Köyü’nde oturan ve çiftçilik yapan Zeynullah Özbudak, iki ay önce bir sabah yem vermek için tavukları kümesten çıkardığından, tavuklarından birinin penguen gibi yürüdüğünü fark etmiş.

Bu yürüyüş şeklini geçici bir rahatsızlık zanneden Özbudak,

"Önce geçici bir sakatlanma veya aşırı sıcaklardan dolayı bir hastalık geçirdiğini düşündüm. Kanat çırpmamaya ve zamanla penguen gibi yürümeye başladı. Yaklaşık iki aydır hep böyle. Önceleri hasta olabileceği düşüncesiyle kesmeyi düşündüm ama sonra bu duruma tavuk da biz de alıştık. Diğer tavuklara göre biraz daha çekingen. Genelde yalnız dolaşıyor. Garip görünüşü ve yürüyüşünden dolayı diğer tavuklar onu biraz dışlıyor galiba. Ama yemlenme zamanı diğer tavukların ortasına geçip o da yem yiyor. Dik duruşundan dolayı biraz zor oluyor eğilip yemesi ama yine de sorunsuz bir şekilde beslenebiliyor."

Tavuğunun yürüyüşünün daha önce bir iki kez düzelir gibi olduğunu belirten Zeynullah Özbudak, artık bu şekilde kaldığını ve düzeleceğini ummadığını belirtti.

İHA