2009 Sonbahar Ayakkabı Modası

Moda
Hiç şüphesiz bunda geçmiş dönemlerdeki kadınların ancak rüyalarında görebileceği modelde ve özgünlükte ayakkabıların üretilmesinin de payı var. Bu sezon ayakkabı tasarımcıları, modanın sınırı olmadığı...
EMOJİLE

Hiç şüphesiz bunda geçmiş dönemlerdeki kadınların ancak rüyalarında görebileceği modelde ve özgünlükte ayakkabıların üretilmesinin de payı var. Bu sezon ayakkabı tasarımcıları, modanın sınırı olmadığını düşünerek sonsuzluğu tema edinen ayakkabılar tasarlamışlar. İddia ediyorum 2009‘un sonbahar/kış koleksiyonlarındaki tasarımlara bayılacaksınız.

ayakkabıBİLEKTEN BAĞLI

Yazın bilekten bağlı sandaletlerimiz ve topuklu ayakkabılarımız da bu sezon yine aynı stilde bilekten bağlı topuklular ve çizmelere dönüştüler. Kafes çizmeler bu yıl bileklerde süet fiyonklarla bağlanıyor. Fantezi topuklular ise aşağı sarkan ipek kumaşlarla bilekleri süslüyor. Bilekten bağlı modeller tarzınıza zariflik ekleyecek, bilesiniz.

GÖKDELEN ÇİZMELER

Bu sezon çizmelerin topukları kadar boyları da yükseldi. Dizin üstünü aşan çizmelerin yüksek ince topuklarıyla kadınları daha ince ve uzun göstereceği şüphesiz. Bu modeller taytlar, skinny jeanler, etekler ve elbiselerle kullanılabilir. Yazın favorileri arasında olan gladyatör sandaletleri ise bu sezon gladyatör çizmelerine dönüştü! Kule çizmelerin tarzına sert ve otoriter bir hava katacak bunlar.

ayakkabıBURNU AÇIK

Burnu açık ayakkabıları birkaç sezondur çok görüyoruz. Bu trend sonbahara geçerken çizmelerde de uygulanmış. ‘Soğukta burnu açık çizme mi olur?’ diyenlere cevabımız, moda böyle buyuruyor. Ayaklarımız üşüse de o böyle uygun görüyor! Burnu açık yüksek topuklu çizmeler arasında kot, yün ve kaşmir karışımı, kürk ve deri modeller ön planda. Bazı çizmelerin modelleri de buz patenini andırıyor. Kat bağlanmış görünümünde olan çizmeler sanki giymesi çok zor ve zahmetli gibiymiş izlenimi verse de gizli fermuarları sayesinde aslında çok kolay giyilip çıkarılabiliyor.

botİĞNE TOPUKLAR

Sonbaharda topuklar gittikçe ilginçleşiyor. Şeffaf, altın ve metal topuklar bu kez iğne stilinde. Topluiğnelerin ayakkabıya uygulanmış versiyonu oldukça estetik. Üzerinde yürümek ise biraz zahmetli. Topuklar daha ne kadar incelir artık bilmek mümkün değil. Bu modelin tek rahatlığı, gündüz ya da gece kullanabilecek olmanız.

SÜSLÜ PÜSLÜ

Moda ne kadar değişirse değişsin yine de hanımlar hiçbir zaman değerli taşlardan, pullardan, süslerden ve ziynetli giyimlerden vazgeçemezler. Bu sezon da topuklu ayakkabılar ve çizmeler maksimum şekilde süslenmiş. Zincirli topuklu ayakkabılar ya da parlak pullu işlemeli deri çizmeler gece kıyafetlerini daha da şıklaştıracak. Bunların gündüz giyilebilecek versiyonları ise topuklarında süsler olan modeller. İnci süslü topuklar ve taşlarla süslenmiş topuklar, hanımların beğeneceği seçimler arasında.

çizmeSÜPER SEÇİM

Bu kadar zahmetli giyilebilen şık ayakkabıları ne kadar çok beğensek de, gerçek hayatta kullanabileceğimiz pratik ama moda bir seçim yok mu diye düşünmeden de edemedik. Modanın geniş yelpazesi sayesinde ulaşabileceğimiz rahat ve kullanışlı trendler de var, şüphesiz. Platform heels (dolgu topuk) ayakkabılar rahatından ödün vermek istemeyenler için ideal. Bu model ayakkabılar özellikle aynı renk çorapla kullanıldığında çok zarif duruyor. Çizmelerde rahatlık arayanlar için hunter (avcı) çizmeleri ise en güzel çözüm. Hunter çizmeleri at üzerinde av yapmak için binicilerin kullandığı çizmelerden. Rainboots (yağmur çizmeleri)’na da benziyorken bu çizmeler az topuklu ve rahat olduğu için, sonbaharın hava şartlarına da uygun bir seçim. Bunları spor kıyafetlerle, rahat elbiselerle de şık bir kombinasyon yapmak mümkün!