Modanın Yılan Yüzü!

Moda
Çok değil bir sezon öncesine kadar yılan derisi bir çanta veya ayakkabı kullanacağınızı söyleseler büyük bir ihtimalle şu tepkiyi verirdiniz: "Iyyy!…" Ama şimdi vitrinlerdeki yılan der...
EMOJİLE

Çok değil bir sezon öncesine kadar yılan derisi bir çanta veya ayakkabı kullanacağınızı söyleseler büyük bir ihtimalle şu tepkiyi verirdiniz: "Iyyy!…" Ama şimdi vitrinlerdeki yılan derisi desenlere babetlere, sandaletlere ve çantalara yan gözle baktığınızı itiraf edin lütfen. Meğer yılan derisi, suni de olsa, ne kadar şık gözüküyormuş!

"Zaten gerçek değiller. Yapay olduğu için korkulacak bir şey de yok." İç sesi böyle söyleyen çok kişi yılan derisi ürünler kullanmaya başladı. Aslında moda olan yılan derisi değil yılan derisi deseni. Kıyafetlerde, aksesuarlarda hatta eşarplarda bile bunu görebiliyoruz. Eskiden Afrika ve Hindistan sömürgesi olan ülkelerin rüküş zenginlerinin kullandığı yılan derisi 80’lerde de moda olmuştu. Gelişen tekstil teknolojisiyle kumaşlarda bu desen kullanıldı. Şimdi ise ayakkabıdan takıya, halıdan koltuk örtüsüne kadar her alanda görüyoruz. Eski insanlar doğanın her türlü imkânından faydalanmış. Büyük balıkların derilerini de özel yöntemlerle kurutup değerlendirmişler. Günümüzde böyle yapılmıyor ama tasarımcılar balık pulu desenini bile kumaşlarda kullanıyor. Çoğu insan yılan derisi zannederek bu deseni tercih ediyor.