Türkiye’nin Gizli Cennetleri

Turizm&Seyahat
İngiliz The Times Gazetesi tarafından Türkiye’de gidilmesi gereken gizli kalmış bölgelere olarak gösterilen 6 yerden 5’i, Muğla il sınırları içinde yer alıyor. The Times’ın "Giz...
EMOJİLE

İngiliz The Times Gazetesi tarafından Türkiye’de gidilmesi gereken gizli kalmış bölgelere olarak gösterilen 6 yerden 5’i, Muğla il sınırları içinde yer alıyor. The Times’ın "Gizli Türkiye: 6 gizli tatil yeri " başlıklı haberinde Fethiye’deki Şövalye Adası, Fethiye Ölüdeniz’deki Faralya köyü, Marmaris’in Selimiye ve Söğüt, Ula’nın Akyaka köyü Bodrum’daki Ortakent ve Kaş’taki Bezirgan köyüne yer verildi. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, "Söğüt ve Selimiye, doğal güzelliği ve bozulmamış doğası ile ön plana çıkmış yerler. Bu değerlerimizi çok hassas bir şekilde korumamız ve kullanmamız lazım. Doğal güzelliklerimizin korunması ve Marmaris’in değerini bir kat daha artırmak için üzerimize düşün her şeyi yapıyoruz" dedi.

BODRUM’UN BAKİR YERİ

Bodrum’un Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz ise beldenin, Bodrum’un en bakir kalmış ve korunmuş bölgelerinden biri olduğunu söyledi. Ula’nın Akyaka Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Çalca ise Akyaka’nın "Sakin şehir" başvurusu yapmak için beldede 17 Nisan’da referandum yapacaklarını belirterek, "Akyaka kent konseyi tarafından belediye çalışanları ile birlikte vatandaşlarımıza, sakin kent olduğumuzda neler yapabileceğimizi anlatacağız" diye bildirdi. Fethiye’nin Ölüdeniz beldesindeki Faralya Köyü‘nün muhtarı Bilal Semerci de, "Buraya gelen turistler küçük pansiyonlarda kalabiliyor sabahları da köy kahvaltısı yapabiliyorlar" diye konuştu.